Cardano-oprichter Charles Hoskinson haalt gigantisch uit naar Sam Bankman-Fried en vergelijkt de gevallen CEO van FTX met Bernie Madoff; de man achter het grootste fraudeschandaal uit de recente geschiedenis. Volgens Hoskinson is de media over het algemeen veel te lief voor Sam Bankman-Fried, die onder de streep verantwoordelijk is voor het verdampen van de spaargelden van miljoenen mensen.

Bernie Madoff was het ‘meesterbrein’ achter het grootste piramidespel uit de geschiedenis, waarin uiteindelijk voor 64,8 miljard dollar aan kapitaal zat.

Het systeem is corrupt

Volgens Hoskinson laat de behandeling van Sam Bankman-Fried door de media zien hoe corrupt het systeem is. Hij stelt dat er voldoende bewijs is dat SBF de tegoeden van zijn klanten vergokte en voor miljarden dollars fraudeerde.

Wat dat betreft verbaast het hem dat er niet meer negatieve berichtgeving over Bankman-Fried te vinden is. In zijn nieuwe bericht op Twitter (of X) haalt Hoskinson onder andere uit naar Michael Lewis, de schrijver van het nieuwe boek over SBF.

Afgelopen week is het strafproces tegen Sam Bankman-Fried begonnen en als hij schuldig wordt bevonden aan de zeven verschillende aanklachten van fraude die hem worden verweten, dan kan hij voor de rest van zijn leven in de gevangenis belanden.

Een imago gebouwd met honderden miljoenen dollars

Nieuwe informatie over Sam Bankman-Fried leert ons dat de gevallen CEO van FTX miljoenen dollars gebruikte om een positief imago voor zichzelf en zijn beursplatform op te bouwen. Zo kocht hij voor 100 miljoen dollar de naamrechten van het basketbal-stadion van één van de grootste clubs van Amerika en gaf hij 55 miljoen dollar uit om American Football legende Tom Brady aan FTX te verbinden.

Als je deze feiten op een rijtje zet, dan wordt het duidelijk dat Sam Bankman-Fried heel goed wist waar hij mee bezig was. Hij gaf miljoenen dollars van zijn klanten uit om een ogenschijnlijk imposant imperium op te bouwen.

Inmiddels is dat imperium ingestort, wat niet alleen ten koste ging van de gebruikers van FTX, maar ook de crypto-industrie in zijn algemeenheid veel schade aandeed. Wat dat betreft is het te hopen dat hij een straf krijgt die bij zijn daden past.

Dit mag nooit meer gebeuren.

The post Cardano-oprichter haalt gigantisch uit naar Sam Bankman-Fried appeared first on BLOX | Nieuws.