Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson is mogelijk geïnteresseerd om het crypto-mediaplatform CoinDesk over te nemen. CoinDesk valt onder de Digital Currency Group (DCG), wat ook het moederbedrijf is van Genesis en Grayscale. Het lijkt erop dat DCG het nieuwsplatform moet verkopen om elders het hoofd boven water te houden.

Vraagprijs van 200 miljoen dollar

De vraagprijs voor CoinDesk ligt momenteel echter op 200 miljoen dollar en dat is volgens Hoskinson wat veel. Daar voegt hij aan toe dat in principe alles mogelijk is, maar dat hij eerst de boeken van het platform wil inzien. Daarmee doelt hij op de financiële gezondheid van het nieuwsplatform. Maar gezien de vraagprijs moet dat wel goedzitten. Als het een verlieslijdende onderneming is, dan zouden ze daar nooit 200 miljoen dollar voor vragen.

Met de potentiële overname van CoinDesk wil Hoskinson weer integriteit terugbrengen naar de industrie. Volgens de oprichter van Cardano is die soms ver te zoeken binnen de crypto-wereld. Mocht de overname doorgaan, dan kunnen we waarschijnlijk een boel interessante onderzoeksjournalistiek verwachten van CoinDesk.

Daaraan voegt Hoskinson toe dat zijn Cardano in het verleden veel slechte publiciteit kreeg, omdat verschillende nieuwsmedia een agenda te pushen hadden. Met andere woorden, zij moesten volgens Hoskinson een bepaalt narratief verkopen en dat ging ten koste van Cardano.

FTX en The Block

In zijn verhaal verwijst Hoskinson ook naar de vreemde relatie tussen FTX en The Block die recent aan het licht kwam. De afgelopen jaren zou de inmiddels opgestapte CEO van The Block miljoenen dollars hebben ontvangen van FTX. Op dit moment is het nog niet duidelijk in hoeverre dat de berichtgeving op het platform heeft beïnvloed. Volgens de redactie zelf was daar geen sprake van, maar het geeft natuurlijk wel twijfels over de integriteit van het nieuwsplatform.

Volgens Hoskinson is het mogelijk om die twijfels weg te nemen als lezers een financieel incentive hebben om de berichtgeving te controleren. “Als iemand iets publiceert, dan zou diegene geld op tafel moeten leggen. Als blijkt dat het niet klopt, dan zouden ze dat geld verliezen,” aldus Hoskinson. Het lijkt erop dat hij dus een compleet nieuw soort platform wil bouwen als hij daadwerkelijk besluit om CoinDesk over te nemen.

Meer wilde plannen

Ook is Hoskinson van plan om zijn lezers te belonen met non-fungible tokens (NFT’s) voor het lezen van de artikelen. Volgens Hoskinson zou het “heel cool zijn” als lezers ieder verhaal zien als een levend object. Overigens is hij er niet bang voor dat het betalen van de lezers ervoor zorgt dat Cardano het nieuws zou sturen, omdat lezers juist gedwongen worden om alles te controleren en beoordelen.

Hoskinson is er juist van overtuigd dat dit idee de potentie heeft om de onafhankelijkheid van de media naar een hoger niveau te tillen. Voordat alles in kannen en kruiken is, moet er waarschijnlijk wel wat van de prijs af, want de oprichter van Cardano vindt de prijs van 200 miljoen dollar te hoog.

Zelf denkt hij dat er maximaal 5 tot 10 miljoen dollar nodig is om een onafhankelijk en decentraal platform te bouwen, zoals hij dat in zijn hoofd heeft. Als dat lukt, dan verwacht hij binnen enkele jaren de grootste van de markt te zijn. Wilde plannen dus, maar we moeten nog maar zien wat er van terechtkomt. 

The post Cardano-oprichter Charles Hoskinson bevestigt interesse in overname CoinDesk appeared first on BLOX | Nieuws.