Cardano-oprichter Charles Hoskinson zegt dat de Vasil Hard Fork gepland staat voor september. Ze zijn er bijna klaar voor maar ‘we zijn nog niet helemaal over de finish.’ Deze woorden hebben vooralsnog weinig effect op de koers gehad.

Cardano (ADA) koers stijgt 5%

De afgelopen 24 uur is de koers van ADA met 5% gestegen. Dat klinkt mooi, maar vrijdag zakte de waarde juist flink na de speech van Jerome Powell over de Amerikaanse inflatie. Op dit moment wordt de cryptocurrency van Cardano verhandeld voor 0,455 euro.

Cardano was een van de grote winnaars van de bullrun van 2021. Direct na de corona-crash in maart 2020 kon je ADA ophalen voor 0,03 euro. Fastforward naar september 2021: de koers is met een prijs van 2,61 euro bijna vertienvoudigd.

Cardano profileerde zich als een alles-in-een blockchain waar de beste mensen werken, en eentje die ontzettend energiezuinig is. Daarnaast won het staken van ADA op de blockchain van Cardano aan populariteit.

Dit jaar is de hype rondom cryptocurrency gaan liggen en kwam ook Cardano met beide benen weer op de grond.

Update Cardano ergens in september

In een livestream afgelopen vrijdag deelde Cardano-oprichter Charles Hoskinson een korte update over de Vasil-hardfork. ‘Er worden nog steeds uitgebreide tests gedaan”, zei Hoskinson. Hij deelde technische details over de voortgang van de harde vork, inclusief een aantal bugs waarvan hij weet dat ze moeten worden opgelost.

Cryptocurrency hard forks treden op wanneer deelnemers op een blockchain-netwerk overeenkomen om hun software min of meer gelijktijdig te upgraden naar een nieuwe versie. Het is een grote upgrade in vergelijking met een soft fork, die doorgaans minder tijdrovend is en netwerkdeelnemers in staat stelt hun software in de loop van de tijd langzaam bij te werken.

Hoskinson vertelde kijkers dat de hard fork ‘ergens in september’ zal plaatsvinden. Het wordt druk in september, want in diezelfde maand krijgt Ethereum een grote update, evenals EOS. Als dat maar goed gaat…

Afhankelijk van cryptocurrencybeurzen

De exacte datum van de Cardano-update hangt echter gedeeltelijk af van crypto-beurzen. ‘De volgende grote lift is om de beurzen aan boord te krijgen. Binance meldt dat ze momenteel op volume upgraden.’

Hij voegde eraan toe dat ‘in het algemeen, wat er gebeurt nadat een vaste datum voor een hard fork is aangekondigd, je een grote haast ziet en mensen doorzetten.’

Zodra de grootste drie tot vijf cryptocurrency-beurzen hun systemen hebben geüpgraded, ‘zal er een datum worden vastgesteld,’ zei Hoskinson. ‘Dan voelen de rest van de exchanges de urgentie en beginnen ze te upgraden. Het is heel moeilijk om ze anders te krijgen, daar hebben ze vaak een duwtje in de rug voor nodig. We zijn nog niet helemaal over de finish, maar alles ziet er redelijk goed uit.’

Hoe volg je de hard fork van Cardano?

Cardano-gebruikers kunnen nu de voortgang van Vasil volgen via een pagina die speciaal door IOG is gemaakt. De gegevens op de pagina worden twee keer per week bijgewerkt, op dinsdag en donderdag. Daarom spoort het gebruikers aan om de allerlaatste “live” cijfers over Vasil van PoolTool of Cexplorer te krijgen.

The post Cardano hard fork Vasil in september, ADA stijgt 5% appeared first on BTC Direct | Nieuws.