Cardano heeft de afgelopen maanden aanzienlijke vooruitgang geboekt. Het Cardano DeFi-ecosysteem nadert een totale vergrendelde waarde van 400 miljoen ADA, de native cryptocurrency van het Cardano-netwerk.

Tegen de huidige Cardano koers is dat 135 miljoen euro.

Cardano en totale vergrendelde waarde

Wat bedoelen we met totale vergrendelde waarde? Het is eigenlijk heel simpel, dit gaat om het aantal coins wat gebruikt wordt in smart contracts. Die coins zijn vergrendeld en komen pas weer vrij als een van de voorwaarden van het smart contract behaald zijn. Het dient als een maatstaf voor de algehele activiteit en liquiditeit binnen het systeem.

Investeerders laten hiermee onbedoeld zien dat ze voor 135 miljoen euro vertrouwen hebben in Cardano en de verschillende DeFi-applicaties die het platform aanbiedt. DeFi staat weer voor decentrale financiën, dus bankieren en traden zonder tussenpersoon

Vertrouwen in Cardano

Bovendien heeft Cardano’s nadruk op beveiliging de aandacht getrokken van zowel ontwikkelaars als gebruikers. De rigoureuze aanpak van het platform op het gebied van codecorrectheid en auditing zorgt voor veel vertrouwen onder investeerders (en techies).

Deze week behaalde Cardano nog een mijlpaal, sinds begin 2023 zijn er meer dan 1.000 Plutus V1 smart contracts aan zijn netwerk toegevoegd. Plutus is het smart contract platform van Cardano.

Cardano profiteert van Ethereum en Bitcoin

Gezien de recente netwerkproblemen op Ethereum en Bitcoin, waaronder congestie en hoge kosten, zoeken gebruikers en projecten naar haalbare alternatieven. Cardano lijkt hiervan te kunnen profiteren.

Cardano wordt al langer gezien als een “Ethereum killer” blockchain, vanwege zijn onderzoeksgestuurde aanpak.

We moeten het allemaal nog maar zien, want Ethereum heeft het zogenaamde first-mover-advantage. Ze waren de eerste en hebben het volste vertrouwen van de cryptomarkt en daarbuiten. Volgens analist Kasper Wienk kan de koers van ADA voorlopig omhoog kijken, ook al komt het nog lang niet in de buurt van Ethereum.

The post Cardano haalt 2 mijlpalen binnen een week en kan aanval inzetten op Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.