EMURGO, een essentieel onderdeel van het Cardano-netwerk, heeft een samenwerking aangekondigd met Huawei Cloud om de aanwezigheid van het netwerk te versterken en de cloudgebaseerde blockchain-oplossingen te verbeteren. Deze strategische alliantie, aangekondigd op 11 april 2024, integreert de expertise van EMURGO op het gebied van blockchain met de indrukwekkende infrastructuur van Huawei Cloud, met als doel de acceptatie van Web3 in de regio te versnellen.

Versterking van Cardano’s aanwezigheid

Het hart van deze samenwerking is de oprichting van een Cardano Validator Node op Huawei Cloud. Deze strategische integratie zal gebruikmaken van de uitgebreide cloud-infrastructuur van Huawei, met ongekende schaalbaarheid en betrouwbaarheid voor het netwerk.

Door de robuuste rekenkracht en wereldwijde netwerk van Huawei Cloud te combineren met de geavanceerde blockchain-technologie van Cardano, streeft deze samenwerking ernaar om de prestaties, schaalbaarheid en interoperabiliteit van Web3-toepassingen op het platform te verbeteren.

Innovatie en groei

Een belangrijk aspect van deze samenwerking is de toegang tot Huawei’s Marketplace, een gerenommeerd platform dat veel wordt gebruikt door toonaangevende bedrijven wereldwijd. Deze integratie zal de reikwijdte en toepasbaarheid van Cardano’s Web3-oplossingen aanzienlijk vergroten, waardoor innovatieve toepassingen en diensten binnen het blockchain-ecosysteem worden gestimuleerd.

EMURGO CEO Ken Kodama toonde zijn enthousiasme voor de samenwerking door te verklaren: 

Deze samenwerking combineert de kracht van Huawei Cloud’s betrouwbare cloudtechnologie met het netwerk van blockchain-ontwikkelaars en Web3-oplossingen van Cardano, en vertegenwoordigt onze gedeelde visie om de adoptie van Web3 te versnellen terwijl we transparantie en vertrouwen in het cloud-ecosysteem mogelijk maken.”

Toekomstgerichte voordelen

Rex Lei Yang, Managing Director van Huawei Cloud Singapore, benadrukte het strategische voordeel van deze samenwerking voor Huawei Cloud: 

Samenwerken met EMURGO stelt ons in staat om toegang te krijgen tot een uitgebreid netwerk van Web3-ontwikkelaars en innovatieve oplossingen op het Cardano blockchain-netwerk. Dit is een belangrijke stap om de toekomst van Huawei Cloud’s bedrijfsvoering veilig te stellen en onze positie als leider in het cloud-ecosysteem te verstevigen.”

Uitbreiding van het ecosysteem

De samenwerking benadrukt ook de toewijding van EMURGO om het ADA-ecosysteem uit te breiden over grote economieën in Azië-Pacific en Afrika. Met een gevestigde aanwezigheid in regio’s zoals Singapore, Indonesië, India en Japan, streeft EMURGO ernaar haar footprint verder te versterken door gebruik te maken van meer dan 3.000 stake pools of validators die het netwerk beveiligen. De Cardano-accelerator, Adaverse, en EMURGO Africa spelen een cruciale rol in deze uitbreiding, waardoor de toegankelijkheid en bruikbaarheid over de continenten worden vergroot.

The post Cardano gaat uitbreiden in Azië, dit moet jij er over weten appeared first on BLOX | Nieuws.