In een nieuwe video over de staat van Cardano en de cryptomarkten, zegt Hoskinson dat DOGE niet duurzaam is en waarschijnlijk zal leiden tot een systemische, catastrofale mislukking die miljoenen investeerders zal raken.

Strengere regelgeving

Hij gelooft dat een dergelijke gebeurtenis de reputatie van de crypto-industrie kan vernietigen en zelfs kan leiden tot strengere regelgeving. De directeur van Input Output Hong Kong (IOHK) zegt dat de oorzaak van het probleem is dat mensen de munt niet kopen vanwege het nut ervan, maar vanwege de stijgende Doge koers.

Waarom koop je DOGE?

‘Als iemand DOGE koopt, als je naar het commentaar van de gemeenschap kijkt, zegt 99% we gaan rijk worden. De enige manier waarop je rijk wordt met DOGE is als je Dogecoin koopt en deze aan iemand anders verkoopt. Dus die andere persoon, je moet je afvragen: waarom kopen ze het?’

‘Kopen ze dat omdat ze het ergens voor willen gebruiken? Of kopen ze dat omdat ze een 10x willen krijgen? Als die mentaliteit aanhoudt, zijn er maar een beperkt aantal verdubbelingen die je kunt hebben voordat het niet meer gebeurt en dan ontstaat er een paniekverkoop. ”

Geen eerlijke verdeling

Hoskinson zegt dat er meer problemen zijn. Hij wijst op de grote hoeveelheid coins die een paar whales in handen hebben, en noemt dat een ander potentieel probleem voor investeerders.

‘En als je kijkt naar de verdeling van de munt, dan is meer dan 90% van de coins in handen van minder dan 1% van de deelnemers, dus er kan op elk moment een trapsgewijze daling optreden. De mensen die verkopen staan altijd in de plus, dus of ze DOGE nu verkopen voor 0,60 of 0,01 dollar, ze maken een enorme winst, en dat is een heel slechte situatie om in te zitten.’

Catastrofale mislukking

‘Dus een catastrofale mislukking is hier de meest waarschijnlijke uitkomst, aangezien mensen met enorm onrealistische verwachtingen en zeer beperkte ervaring met beleggen deze activa verwerven. Als de mislukking zich voordoet, zal hun mening over de hele sector dezelfde zijn als die van Bill Maher, hetzelfde als een veel mensen in de mainstream, zoals Charlie Munger.’

The post Cardano baas zegt dat Dogecoin gaat falen en existentiële bedreiging is voor cryptocurrency appeared first on BTC Direct | Nieuws.