Cardano en XRP zijn twee verschillende crypto’s met uiteenlopende doelstellingen. De projecten zijn qua visie totaal verschillend, en dat is juist goed. Maar de fans van deze crypto’s gedragen zich als een stel puberale voetbalsupporters. Ook Charles Hoskinson, de bedenker van Cardano, gaat hier gerust in mee.

Het is dus weer zo ver, Hoskinson heeft de Ripple community weer kwaad gemaakt door iets te roepen. Dit is niet de eerste keer.

Cardano, Ethereum en Ripple

Op verschillende momenten, via berichten op het sociale mediaplatform X, heeft hij een luchtige benadering gekozen ten aanzien van enkele controverses rond Ethereum.

Hij maakte opmerkingen zoals: “Weet je wat mijn favoriete deel van de feestdagen is? Het prikkelen van het XRP ETHGate Hornet’s nest met gemakkelijk te delen uitspraken die verbonden zijn met grotendeels genegeerde genuanceerde punten. Het is als de eerste sneeuw van de winter.”

Hoskinson heeft zijn best gedaan. Hij probeert de strijdbijl te begraven en verklaarde zelfs dat hij niet meer zou ingaan op vragen over XRP of Ripple, maar toch komt hij er maar niet van af.

Hij was in 2014 namelijk betrokken bij de oprichting van de Ethereum Foundation, en hier wordt hij veelvuldig aan herinnerd online.

In een poging een handreiking te doen aan de XRP-gemeenschap vroeg hij in juni: “XRP-gemeenschap, vrede?” In juli erkende hij de overwinning van XRP tegenover de SEC en toonde hij zijn bereidheid om de geschillen bij te leggen. Desondanks weerspiegelden zijn tweets in augustus zijn voortdurende frustratie over de voortdurende associatie met gebeurtenissen die plaatsvonden na zijn vertrek bij Ethereum.

Conspiracy over oprichting Ethereum en SEC

In de kern van deze controverse ligt een langdurige samenzweringstheorie die beweert dat de SEC Ethereum bevoordeelt ten koste van Ripple door ongepaste beïnvloeding en partijdigheid.

Deze theorie draait om het geloof dat Ethereum mogelijk persoonlijke relaties en achterkamertjesdeals heeft gebruikt om de aandacht van de SEC af te leiden.

Hoskinson heeft echter ondubbelzinnig verklaard dat hij gelooft dat deze theorie geen basis heeft. Zelfs Ripple CEO Brad Garlinghouse onthield zich in een interview van steun aan deze samenzweringstheorieën.

Maar zo redeneert de Ripple community, waar rook is, is vuur. En laat Hoskinson nu net betrokken zijn geweest bij het aanmaken van het Ethereum-vuurtje…

The post Cardano baas blijft dankzij Ethereum haten op Ripple (XRP) community appeared first on BLOX | Nieuws.