De koers van Cardano is de afgelopen dagen zwak en is toch weer enkele procenten gedaald. Zoals ik echter vorige week al benoemde, lijkt het moment van een opleving steeds dichterbij te komen. Dit heeft alles te maken met 2019. Vandaag voegen we nog een ander positief element toe aan deze analyse: we zien een bullish divergentie op de Relative Strength Index (RSI). Dit is heel positief nieuws en daarom gelijk ook het eerste onderwerp dat ik vandaag bespreek.

Vervolgens werpen we een blik op de ADA/ETH-grafiek, die ons laat zien hoeveel Ether nodig is om één ADA te kopen. De koers van deze grafiek weerspiegelt in feite de prestaties van Cardano in vergelijking met Ethereum. Wanneer deze koers hoog is, wijst dit op sterke prestaties van Cardano, en andersom. Op dit moment bevindt de koers zich op een laag niveau, maar daar lijkt langzaam maar zeker verandering in te komen. Dit brengt ons bij het tweede onderwerp van vandaag: welke van de twee cryptomunten gaat beter presteren?

Een tweede bullish signaal

In deze analyse van vorige week benoemde ik dat de koers tot op zekere hoogte 2019 herhaalt. Dit komt vooral tot uiting in de verschillende boxen die ik hieronder op de grafiek laat zien. Net zoals in 2019, zien we dat de koers zowel positieve als negatieve periodes kent. In dat specifieke jaar zagen we dat alle opwaartse bewegingen uiteindelijk werden tenietgedaan door rode candles, totdat de koers een bodem vond. Dit jaar zien we dit ook duidelijk terug op de grafiek.

De rode box heeft alle groene candles vernietigd die in de eerste groene box tevoorschijn kwamen. Een nieuw dieptepunt werd gevormd en een opleving lijkt weer aanstaande. Als we kijken naar het patroon in 2019, dan lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Cardano weer rond de 30 cent verhandeld wordt …

Het feit dat de Cardano overeenkomsten vertoont met 2019 en een mogelijke stijging in het vooruitzicht ligt, is al positief nieuws. Echter, er is nog een ander positief gegeven die deze voorspelling ondersteunt. Onder de koers vinden we de Relative Strength Index (RSI), een indicator die de kracht van een trend weergeeft. Hier zien we dat terwijl de koers een lager dieptepunt maakt, de RSI een hoger dieptepunt vormt. Dit staat bekend als bullish divergentie en voorspelt een trendomkeer.

Met dit in gedachten wordt de kans op een aanstaande stijging groter, maar blijft de vraag relevant of Cardano uitzonderlijk goed zal presteren in vergelijking met andere cryptocurrencies, of dat het slechts een vergelijkbare stijging zal laten zien.

De ETH/ADA grafiek geeft aan dat het Cardano tijdperk is begonnen

De grafiek van ETH/ADA-verhouding geeft je het antwoord. Na een fake-out onder een belangrijke steun, bevindt de koers zich nu tussen weerstand en ondersteuning, en lijkt een uitbraak aanstaande.

Het is moeilijk te voorspellen wanneer dit precies zal gebeuren, omdat dit volledig afhangt van de koersprestaties van Ethereum en Cardano. Als de koers echter uitbreekt boven de weerstand, kun je zeker een krachtige reactie verwachten. De koers heeft beweegt namelijk al lange tijd onder deze weerstand. Een uitbraak betekent dat het heel verstandig is om je Ether om te smelten naar ADA’s.

Of ben je dan al te laat?

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Cardano analyse: RSI geeft tweede reden waarom 30 cent aanstaande is appeared first on BLOX | Nieuws.