Zoals ik de afgelopen weken heb aangegeven, blijft Cardano op dreef. De opwaartse trend die ik in mijn eerdere analyse heb benoemd, is nog steeds van kracht en er lijkt binnenkort een belangrijke doorbraak te volgen. In deze analyse gaan we kort in op deze trend.

Bovendien komt in deze analyse de belangrijke weerstand aan bod die in de komende dagen van cruciaal belang is. Een doorbraak boven dit niveau kan de koers ver boven de 40 cent brengen.

Ten slotte is goed om ook het bearish patroon te bespreken. Hoewel ik niet verwacht dat dit patroon zal uitkomen, is het toch belangrijk om zowel het bullish als bearish scenario in overweging te nemen.

De opwaartse beweging is nog springlevend

Drie weken geleden beschreef ik voor het eerst de opwaartse trend op de grafiek van Cardano, toen de koers op 34 cent stond. Momenteel ligt de koers 16% hoger en wordt ADA bijna verhandeld tegen 40 cent. Een mooie stijging die de blik naar boven doet werpen.

ADA/USDT 1D

De 46 dollarcent is een belangrijk koersdoel. Dit is niet alleen positief omdat het een stuk boven de 0.40 dollar is, maar vooral omdat het van belang is voor de opwaartse trend. Een opwaartse trend kenmerkt zich namelijk door hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten. Hoewel we reeds twee lagere hoogtepunten hebben waargenomen, ontbreekt tot op heden nog een hoger hoogtepunt. Deze kan gevormd worden bij de rode vraagteken op de bovenstaande grafiek. Maar niet te vroeg gejuicht …

Weerstand van 0,40 dollar nog niet doorbroken

Het is een ware strijd voor Cardano om de grens van 40 cent te doorbreken en deze vervolgens vast te houden. De koers botst namelijk tegen een belangrijke weerstand aan, dat voorheen juist als een betrouwbare ondersteuning fungeerde. Sinds de koers onder deze steun is gezakt, is het veranderd in een hardnekkige weerstand.

ADA/USD 1D

In de nabije toekomst is het goed mogelijk dat de koers naar boven uitbreekt. Maar hoe weten we zeker dat dit een echte uitbraak is? Simpelweg door de dagelijkse grafiek in de gaten te houden. Wanneer de koers meerdere dagelijkse candles boven de weerstand heeft gesloten, is het waarschijnlijk dat de weerstand echt doorbroken is.

Laten we echter niet te snel juichen. Een echte uitbraak vereist vaak meer dan alleen dit. Pas wanneer Cardano ook de wekelijkse candle boven dit niveau weet te sluiten, kunnen we met volle zekerheid zeggen dat we te maken hebben met een solide uitbraak en niet met een schijnbeweging.

Beweegt Cardano koers in een bearflag?

Als je naar het social media-platform Twitter gaat en op zoek gaat naar analyses van de cryptocurrency-markt, dan kom je van alles tegen. Veel analisten lijken het met me eens te zijn dat Cardano zich momenteel op een cruciaal punt bevindt en dat de koers hoogstwaarschijnlijk binnenkort naar boven zal uitbreken.

Maar er zijn ook zeker tegengeluiden te horen. Zo zijn er enkele analisten die waarschuwen dat de opwaartse beweging eigenlijk een bearflag is: een bearish patroon dat de prijs naar beneden kan sturen.

ADA/USD 1D

Zoals te zien is op de bovenstaande grafiek beweegt de koers sinds maart in een opwaarts kanaal met hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten – een patroon dat ook wel bekend staat als een bearflag. Hoewel dit patroon op zichzelf een bearish koersdoel heeft als de koers naar beneden zou uitzakken, is het belangrijk om te benadrukken dat Cardano veel sterkte vertoont.

De munt blijft herhaaldelijk proberen om de weerstand te doorbreken, wat erop wijst dat er veel kracht in de beweging zit. Bovendien zien we veel koopvolume tijdens de stijging, wat ook een positief teken is.

Tenslotte wil ik herhalen dat Cardano op dit moment beter presteert en in de komende weken hoogstwaarschijnlijk zal presteren dan Bitcoin en Ethereum, vanwege de ADA/ETH en ADA/BTC waardering. Dit kun je teruglezen in deze en deze analyse.

The post Cardano analyse: is dit de tijd om in te stappen voor de grote stijging? appeared first on BLOX | Nieuws.