Cardano staat op dit moment nog steeds onder de 25 dollarcent, en dat betekent dat je voor elke dollar 4 ADA krijgt. Spotgoedkoop zeggen velen, terwijl anderen hopen op meer rode candles. Naar mijns inziens is het moment aangebroken voor een stijging, ongeacht of dit de uiteindelijke bodem voor deze cryptomunt. In deze analyse werp ik een blik op de grafiek, en leg ik uit waarom.

De koerspositie van Cardano

Op de onderstaande grafiek wordt duidelijk waarom het tijd is voor een opwaartse beweging. De koers beweegt midden in een ondersteuningsbox, en zolang deze niet verloren gaat, ligt een stijging om de hoek. De koers maakt een dubbele bodem, en lijkt langzaam maar zeker weer omhoog te krabbelen. Op de weg naar boven zie ik twee grote weerstanden …

Allereerst de weerstand van de 0.255 dollar. Dit is een weerstandsniveau waar veel dagcandles niet boven wisten te sluiten: na elke afwijzing volgde een neerwaartse beweging. Wat we dus willen zien bij een opwaartse beweging, is dat de dag hierboven gesloten wordt. Dit is echt cruciaal, omdat dit de weerstandsdoorbraak bevestigt en we in de richting van de tweede weerstand kunnen stijgen.

De tweede weerstand komt in zicht op precies de 0,28 dollar. Hoewel dit op dit moment misschien ver weg lijkt, hebben we bij Cardano eerder explosieve stijgingen gezien vanuit een steun. Het bereiken van de 0,28 dollar is dus zeker niet onmogelijk, maar het hangt wel volledig af van of de koers een dagelijkse kaars boven de eerste weerstand afsluit. Dit is een belangrijke voorwaarde.

De ADA/BTC-verhouding houdt stand

Net zoals dat de Cardano koers op een belangrijke steun staat, is dat ook het geval bij de Cardano/Bitcoin-verhouding. Een grafiek die aangeeft hoeveel Bitcoin je nodig hebt om een ADA te kopen. Op dit moment bedraagt dit 0.00000937, wat heel weinig is. Helemaal als je je bedenkt dat deze koers twee jaar terug 5 keer hoger stond.

Wat kunnen we met deze grafiek? Op basis van de ADA/BTC-verhouding kun je afleiden welke van de twee cryptomunten beter presteert. Als Bitcoin beter presteert, dan staat de koers laag, zoals momenteel het geval is. Als Cardano het beter doet, dan staat de koers juist hoog.

Hoewel de koers momenteel laag staat, staat het wel boven een uiterst cruciale ondersteuning. Zolang we dagsluitingen boven deze steun zien, is er geen reden tot bezorgdheid en is een stijging op deze grafiek zeer waarschijnlijk: Cardano gaat beter presteren dan Bitcoin.

Conclusie

Cardano staat er positief bij. Allereerst staat de koers op een gigantische steun, wat ervoor zorgt dat een mooie stijging waarschijnlijk niet ver van ons bed ligt. Daarnaast geeft de ADA/BTC grafiek aan dat Cardano beter gaat presteren dan Bitcoin. Samen zijn dit dé ingredienten voor een opwaartse beweging.

The post Cardano analyse: deze week een stijging tot 28 cent? appeared first on BLOX | Nieuws.