Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Cardano op dun ijs

Omdat we al lang geen Cardano-analyse hebben gehad, is het goed om te beginnen met het uitgezoomde plaatje. Hierdoor kunnen we analyseren wat ADA op de lange termijn zal gaan doen. In de onderstaande afbeelding zie je daarom de wekelijkse grafiek van de token, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. We pakken deze grafiek erbij omdat we dan de koers kunnen zien van april 2018 tot nu.

Hier zien we meteen twee belangrijke zones waarop de prijzen in het verleden reageerden. De bovenste zone ligt rond een koers van 0,40 dollar, en de onderste zone rond een koers van 0,16 dollar. Zoals we vaker in analyses vertellen, is het niet goed als de koers onder deze zones zakt. Dit wijst er namelijk op dat er geen kopers meer zijn op een plek waar die in het verleden wel waren.

Op dit moment zien we daarom iets wat niet bepaald goed is. De Cardano koers is door de bovenste zone heen gezakt met de wekelijkse candle, wat betekent dat de kopers op waren. De prijs is inmiddels tot een koers van 0,33 dollar gezakt, maar doet nu toch weer een poging om boven de blauwe zone te sluiten.

Dit is dus een erg cruciaal moment voor ADA. Als deze poging – om de zone te heroveren – niet lukt, kan het zijn dat de koers een flinke domper zal maken. Zoals je op de grafiek kan zien, is er namelijk weinig support tot een prijs van 0,16 (de onderste blauwe zone). Ook al lijkt dit onwerkelijk, we hebben dit soort taferelen vaker gezien in de geschiedenis van Cardano.

ADA op korte termijn

Om dit beter te analyseren, gaan we even inzoomen. Daarvoor pakken we niet de wekelijkse, maar de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. Hierdoor kunnen we iets makkelijker voorspellen wat de prijs op de kortere termijn zal doen.

Op deze manier zien we heel duidelijk dat de koers van Cardano voorheen ondersteuning vond bij deze bovenste blauwe zone. De prijs dook hier vervolgens onder, en dat is meestal geen goed teken. Het gebeurt namelijk vaak dat een verloren support gevolgd wordt door een kleine opleving, die vervolgens laat zien dat de voorgaande support een weerstand is geworden.

Het enige wat ADA op dit moment kan doen, is om boven de zone uit te breken en daar ook een candle boven te sluiten. Dit zou Cardano juist een boost geven waardoor het waarschijnlijk kan doorstijgen naar 0,60 dollar. Er is namelijk een belangrijk level heroverd. Als dat niet gebeurt, moeten we helaas concluderen dat het koersverloop van ADA niet bepaald rooskleurig is.

Cardano tegenover Bitcoin

Om de positie van ADA beter te analyseren, pakken we ook even heel kort de bitcoin-grafiek erbij (ADA/BTC). Hier kunnen we aflezen of Cardano de komende tijd beter zal presteren dan bitcoin. Het hoeft dus niet per sé iets te zeggen over de dollarprijs van Cardano, maar omdat de situatie tegenover de dollar erg spannend is, kan het wellicht iets van informatie geven. In onderstaande afbeelding staat elke candle voor één week.

Ook daar kunnen we een belangrijke zone zien waar de koers in het verleden op heeft gereageerd. Vorige week is Cardano weer op de blauwe support-zone beland en het is goed om te zien dat ADA daar meteen op reageerde. Als een munt op dit soort zones reageert, betekent dit meestal dat de koers weer omhoog zal bewegen.

In dit geval betekent dit niet dat Cardano het per sé beter zal doen dan de dollar, maar waarschijnlijk wel tegenover Bitcoin. Wat dit voor jou betekent, mag je zelf invullen. Dat ADA zich tegenover de dollar in gevaarlijk vaarwater begeeft is een feit.

The post Cardano analyse: de (schijn)stijging van ADA appeared first on BLOX | Nieuws.