Het Cardano (ADA) netwerk blijft groeien in de implementatie van smart contracts op zijn blockchain, wat een belangrijke factor is om de concurrentie aan te gaan met gevestigde entiteiten zoals Ethereum (ETH).

Recordbrekende stijging

Op 24 januari bereikte het cumulatieve aantal V1- en V2-Plutus smart contracts op Cardano 24.050. Dit cijfer weerspiegelt een groei van 9.671 of 67% ten opzichte van 1 januari 2024, toen het aantal op 14.379 stond, volgens gegevens van Cardano Blockchain Insights.

Voortbouwen op succes

Opvallend is dat de groei in smart contracts voortbouwt op de expansie in 2023, waar het platform bijna 10.000 contracten toevoegde in lijn met verhoogde ontwikkelingsactiviteit.

De stijging in smart contracts valt ook samen met een eerder rapport waarin werd aangegeven dat het team dat werkt aan de Plutus Core-taal common subexpression elimination (CSE) heeft uitgevoerd voor Untyped Plutus Core.

Overvloed aan projecten

Na deze implementatie heeft het platform aanzienlijke verbeteringen ervaren, met matige en significante verbeteringen in de kosten en omvang van de meeste scripts. Het is van cruciaal belang op te merken dat Plutus Core dient als de programmeertaal die de kloof overbrugt tussen smart contracts en de uiteindelijke afwikkelingslaag van de Cardano blockchain.

Toename in ontwikkelingsactiviteit

In lijn met de toegenomen ontwikkeling van het netwerk toonde data van Cardano-bouwer Input Output Global (IOG) aan dat er 157 projecten werden gelanceerd, met 1.319 projecten die actief worden ontwikkeld op Cardano in de week die eindigde op 19 januari.

Voortdurende vooruitgang

Tegelijkertijd heeft Cardano sinds het begin van 2024 verschillende releases gezien, waaronder Marlowe en de eerste Hydra-release van het jaar, samen met een upgrade van de Lace-portemonnee.

Ondanks de toegenomen activiteit in netwerkontwikkeling, is de prijs van ADA aanzienlijk verbonden met de algemene markttrajectorie. Op dit moment werd ADA gewaardeerd op $0,47, met dagelijkse winsten van ongeveer 0,6%, terwijl op de wekelijkse grafiek de token met 10% is gedaald.

Ondersteuning en weerstand

Op basis van het huidige handelspatroon staat ADA voor ondersteuning op het $0,45 niveau, terwijl $0,50 de belangrijkste weerstandszone blijft.

The post Cardano (ADA) ziet explosieve groei met bijna 10.000 smart contracts in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.