Er wordt al een tijdje gesproken over een mogelijke beursgang (IPO in technische termen) van Ripple, maar sinds gisteren zijn er geruchten dat Circle ook aandelen wil uitgeven. Circle is het cryptobedrijf achter stablecoin USDC.

IPO Circle kan al in 2024

Volgens een artikel van Bloomberg van dinsdag 7 november was Circle vermoedelijk in gesprek met haar adviseurs over het indienen van een IPO in 2024. Hoewel de geruchten zich als een lopend vuurtje verspreiden, heeft Circle zich tot nu toe onthouden van het publiekelijk ontkennen of bevestigen van deze speculaties.

Net zo groot als Nationale Nederlanden

Hoewel het niet duidelijk is hoeveel Circle bij een beursintroductie zou willen worden gewaardeerd, kunnen we wel een gokje doen. In 2022 probeerde Circle op een andere manier naar de beurs te gaan, en toen werd het bedrijf gewaardeerd op 9 miljard dollar. Dat is vergelijkbaar met de marketcap van NN Group, bekend van Nationale Nederlanden.

‘Een in de VS genoteerd beursgenoteerd bedrijf worden is lange tijd onderdeel geweest van de strategische ambities van Circle. We geven geen commentaar op geruchten,’ zei een vertegenwoordiger van Circle in een verklaring.

SEC gaf geen toestemming

De uitgever van de stablecoin had het voornemen om vorig jaar naar de beurs te gaan na een fusie met Concord Acquisition Corp, een bedrijf gesteund door Barclays-topman Bob Diamond.

Desondanks slaagde Circle er niet in om haar beursgang te realiseren, en de uitgever van de USDC stablecoin verklaarde dat de reden hiervoor was dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geen goedkeuring had gegeven. Uiteindelijk kondigden Circle en Concord Acquisition Corp een wederzijdse beëindiging aan van hun voorgestelde zakelijke samenwerking.

Er zijn dus twee grote geruchten over cryptobedrijven die een IPO (initial public offering) willen. Naast Circle lijkt Ripple de enige andere kandidaat. De geruchten gaan dus dat Ripple eerst hun rechtszaak tegen de SEC willen winnen om vervolgens direct door te gaan naar een beursgang.

The post Bullish voor crypto: geruchten over beursgang Circle en Ripple appeared first on BLOX | Nieuws.