De Spot Bitcoin ETF van Grayscale kende op 23 februari zijn laagste uitstroom ooit. Volgens de data van BitMEX Research ging het voor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om een uitstroom van 44,2 miljoen dollar. In januari alleen al stroomde er voor 5,64 miljard dollar aan kapitaal uit het fonds van Grayscale.

In februari zijn de uitstromen met 1,8 miljard dollar een stuk minder en dat is bullish voor de Bitcoin koers.

BlackRock leidt de Bitcoin ETF dans

Het is op dit moment BlackRock wat de klok slaat als het over de Spot Bitcoin ETFs gaat. Sinds de lancering van het fonds op 11 januari wist de ETF van BlackRock al voor 6,6 miljard dollar aan Bitcoin naar binnen te werken.

De tweede plaats is op dit moment voor Fidelity met een totale instroom van 4,7 miljard dollar aan kapitaal. Op plek drie vinden we ARK 21 Shares met een instroom van 1,4 miljard dollar over diezelfde periode.

GBTC drukte in de begindagen van de ETF de Bitcoin koers, maar daar lijkt inmiddels bijna geen sprake meer van. Op 23 februari kende het fonds een uitstroom van ‘slechts’ 44,2 miljoen dollar.

Aan de andere kant beginnen ook de instromen van de andere fondsen wat af te nemen. Maar dat betekent niet dat we het succes van de Spot Bitcoin ETFs alweer in twijfel moeten trekken. Die blijven tot op heden een onverdeeld succes.

De uitstromen van Grayscale

De uitstromen van de Grayscale Bitcoin Trust kwamen overigens niet als een complete verrassing. Met de lancering van de Graysacle Bitcoin ETF kregen aandeelhouders in het fonds voor het eerst in jaren de kans om hun aandelen tegen de marktwaarde van de Bitcoin in het fonds te verkopen.

Jarenlang handelde GBTC met een ‘korting’ op de Bitcoin in het fonds. Dat wil zeggen dat de waarde van de aandelen onder de marktwaarde van de Bitcoin in het fonds lag.

Nadat het fonds naar een Spot Bitcoin ETF converteerde was er van die korting, die weleens kon oplopen tot 50 procent, geen sprake meer. Zodoende is het logisch dat veel mensen op de verkoopknop drukten met de Spot Bitcoin ETF van Grayscale.

Des te meer vanwege de hoge managementfee die Graysacle hanteert voor zijn ETF. GBTC is veruit de duurste Spot Bitcoin ETF om aan te houden.

The post Bullish voor Bitcoin: laagste uitstroom ooit voor Grayscale appeared first on BLOX | Nieuws.