Terwijl de markt redelijk onstabiel is met prijsdalingen van bitcoin en andere crypto munten, heeft Tether Treasury actief USDT tokens gemaakt. In slechts drie dagen tijd werd er voor $3 miljard aan USDT tokens geproduceerd, volgens een post van Lookonchain. Deze nieuw gemaakte tokens werden verdeeld over de Ethereum- en TRON-blockchains. Dit heeft geleid tot speculatie over waar deze tokens uiteindelijk terecht zullen komen. Als deze USDT gebruikt wordt om meer crypto te kopen, is dit uiteraard erg bullish nieuws.

Grote instroom van USDT op bekende beurzen

Gedurende deze periode stroomde er ongeveer $2,55 miljard aan USDT naar grote crypto beurzen zoals Binance, Bitfinex, Kraken en Coinbase. Bitfinex ontving het grootste deel met $1,018 miljard aan USDT, gevolgd door Kraken en Binance met respectievelijk $824,1 miljoen en $614,6 miljoen, terwijl Coinbase een instroom van $93,8 miljoen aan USDT zag.

Het zou kunnen wijzen op investeerders die eerder afwachtend waren en zich nu klaarmaken om de markt te betreden, vooral nu de prijzen onlangs zijn gedaald, wat een goede kans biedt om te kopen.

Tether’s groeiende dominantie

Tether’s dominantie in de markt voor stablecoins is in de loop der jaren aanzienlijk toegenomen. Met de algehele opleving in de prijzen van digitale activa dit jaar, is de marktkapitalisatie van USDT de $106,6 miljard gepasseerd, waarmee het zijn positie als de leidende stablecoin heeft verstevigd.

Uitbreiding van bitcoin bezit door Tether

Naast zijn dominantie in de stablecoin markt, heeft Tether ook zijn bezit in bitcoin uitgebreid. Onlangs heeft de uitgever 8.889 BTC gekocht, ter waarde van ongeveer $627 miljoen, waardoor zijn bitcoin reserves zijn toegenomen tot in totaal 75.354 BTC. Deze aankoop maakt deel uit van Tether’s strategie om tot 15% van de bedrijfswinsten uit overtollige USDT reserves te investeren in bitcoin.

Verder heeft Tether de System and Organization Controls (SOC) 2 Type 1 Audit voltooid, wat een belangrijke stap is in het bereiken van het hoogste niveau van veiligheidsnormen.


The post Bullish: Tether’s USDT Productie Schiet Omhoog: $3 Miljard In 3 Dagen! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.