De totale waarde van het Decentralized Finance (DeFi) ecosysteem van Cardano schiet omhoog naar 450 miljoen dollar. Daarmee is de vorige piek van 330 miljoen dollar van april 2023 met bijna 50 procent overstegen. Ook de Cardano koers profiteert van deze explosie, want het project staat over de afgelopen zeven dagen gemeten met 47 procent in de plus.

Ethereum krijgt zware concurrentie

De concurrentie van Ethereum lijkt met de dag zwaarder te worden. Eerder schoten alternatieven als Solana en Avalanche al met extreme cijfers omhoog en nu doet ook Cardano het goed.

Investeerders lijken steeds meer op zoek naar snellere alternatieven voor Ethereum.

Natuurlijk staat Ethereum bekend als het meest decentrale alternatief, maar in de DeFi-wereld is het ook belangrijk dat applicaties snel werken en goedkoop zijn. Daarvoor moet je op dit moment bij andere blockchains zijn.

De grote vraag is natuurlijk of er in de toekomst ooit een blockchain zal zijn met een hogere marktwaarde dan Ethereum als het om smart contracts gaat. De market cap van Bitcoin is nog altijd driemaal groter dan die van Ethereum, maar de rest loopt mijlenver achter.

De inhaalslag van Cardano

Dat neemt niet weg dat Cardano momenteel aan een indrukwekkende inhaalslag bezig is. De totale waarde in DeFi-applicaties van Cardano neemt in recordtempo toe. De meeste groei vond grappig genoeg afgelopen week plaats.

Bijvoorbeeld in de vorm van het leen-protocol Indigo en on-chain exchange Minswap, die allebei met 50 procent omhoogschoten naar een waarde van 100 miljoen dollar per stuk.

Bron: DefiLlama

Ook stablecoins op Cardano doen het hierdoor steeds beter. De DJED stablecoin, die op de blockchain van Cardano leeft, zag zijn supply de afgelopen week met 45 procent stijgen.

Op dit moment is het echt een “zee van groen” als je naar de DeFi-applicaties op Cardano kijkt. Dat hoeft natuurlijk niets over de toekomst te zeggen, maar het momentum is in ieder geval aanwezig voor het project van oprichter Charles Hoskinson.

The post Bullish: DeFi-ecosysteem van Cardano explodeert appeared first on BLOX | Nieuws.