Steeds meer landen vinden het nodig om crypto te reguleren. Voor veel investeerders is dit een blok aan het been, aangezien sommige landen hard aan de teugels trekken. Het Verenigd Koninkrijk neemt een voorbeeldfunctie door een belastingsysteem te creëren met input van direct betrokkenen.

Een oproep voor bewijs

De regering heeft een ‘oproep voor bewijs’ aangevraagd, omdat het op zoek is naar methoden om crypto te reguleren en eventueel te belasten binnen Decentralised Finance (De-Fi). Of deze belasting positief of negatief zal uitpakken, hangt af van de bevindingen uit deze oproep.

Het initiatief komt van de belastingdienst van de Britse regering genaamd ‘Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC)’. Je zou denken dat crypto-investeerders bang moeten zijn voor de Britse belastingdienst, maar uit de oproep blijkt dat dit wel meevalt:

“De regering is met name geïnteresseerd in de vraag of de administratieve lasten en kosten kunnen worden verminderd voor belastingbetalers die zich met deze activiteit bezighouden, en of de fiscale behandeling beter kan worden afgestemd op de onderliggende economische aspecten van de betrokken transacties”, zo luidt de oproep.

De hele De-Fi hoek wordt ondervraagd

Het Verenigd Koninkrijk heeft in april een pakket maatregelen aangekondigd “dat bedoeld is om ervoor te zorgen dat de financiële dienstensector van het Verenigd Koninkrijk voorop blijft lopen op het gebied van technologie, investeringen en banen aantrekt en de keuze voor de consument verruimt.”

Omdat ze de ontwikkelingen van crypto niet in de weg willen staan, gaan ze daarom in gesprek met “investeerders, professionals en bedrijven die betrokken zijn bij deFi activiteiten, met inbegrip van technologie en financiële dienstverlenende bedrijven; handelsverenigingen en representatieve organen; academische instellingen en denktanks; en juridische, accountancy en fiscale adviesbureaus”.

Dit wordt dus een flinke taak en vergt ook een hoop tijd. De HMRC zegt echter dat dit niet langer dan twee maanden hoeft te duren. De einddatum van dit proces is namelijk 31 augustus.

Kritische noot

Toch is de Britse overheid erg genuanceerd in zijn benadering. Dit is logisch, aangezien andere landen iets kritischer kijken naar crypto. De HMRC verklaarde dat de maatregelen ook “een voornemen omvatten om de bezorgdheid te overwegen en, waar nodig, aan te pakken die door belanghebbenden naar voren is gebracht over de fiscale behandeling van DeFi-leningen en staking.”

The post Britse overheid wil ‘staking’ en lenen binnen De-Fi reguleren appeared first on BTC Direct | Nieuws.