Goed nieuws voor voorstanders van meer regulering voor crypto. De Zuid-Afrikaanse financiële waakhond FSCA is begonnen met het uitgeven van vergunningen aan cryptobedrijven.

Dit is een grote stap voorwaarts voor het land in het reguleren van de crypto-industrie. De FSCA wil hiermee consumenten beter beschermen en criminaliteit zoals financiële terreur en witwassen tegengaan.

De eerste licenties zijn vergeven

Als eerste kregen crypto-handelsplatform Luno en de decentrale marktplaats Zignaly een licentie.

Luno mag nu werken als aanbieder van cryptodiensten. Dit bedrijf bestaat al sinds 2013 en is steeds groter geworden in de cryptowereld. Met de licentie kan Luno straks meer producten en diensten aanbieden aan hun Zuid-Afrikaanse klanten.

Zignaly kreeg een andere licentie, die lijkt op een vergunning voor normale financiële instellingen. Dit laat zien hoe serieus Zuid-Afrika cryptoregulering neemt. Zignaly mag nu in Zuid-Afrika investeringen beheren en het geld van hun klanten bewaren. Ze moeten zich wel aan extra regels houden die speciaal voor decentrale financiële diensten (DeFi) gelden.

Vergunning nodig in Zuid-Afrika

Sinds juni 2023 mogen cryptobedrijven in Zuid-Afrika een licentie aanvragen. De FSCA wil er zo voor zorgen dat de cryptowereld netjes en veilig blijft. Uiteindelijk krijgen zo’n 60 bedrijven een vergunning. Bedrijven die zonder licentie werken riskeren straffen.

Deze stap laat zien dat Zuid-Afrika openstaat voor crypto. Vaak als iets goed gereguleerd wordt, dan betekent dit dat een verbod uit den boze is.

Naar verwachting zullen meer bedrijven en investeerders naar Zuid-Afrika komen, wat goed is voor innovatie. Gebruikers kunnen straks veilig cryptogeld verhandelen. Ook traditionele banken kunnen nu makkelijker een stap zetten in crypto.

The post BRICS-land begint met uitdelen licenties crypto voor bedrijven appeared first on BLOX | Nieuws.