In een recent interview op CNBC’s Fast Money heeft Brian Kelly, een bekende in de crypto community, zijn optimisme geuit over de cryptocurrency-markt. Kelly, tevens de oprichter en CEO van BKCM LLC, een investeringsmaatschappij voor digitale assets, staat bekend om zijn expertise op het gebied van cryptocurrencies, blockchain-technologie en financiële markten. Hij deelt zijn inzichten over deze onderwerpen met enige regelmaat via mediaoptredens, met name op CNBC.

Cryptomarkt en bredere acceptatie

Kelly vergeleek de aandelen- en cryptomarkten en benadrukte het belang van marktbreedte. Net zoals een gezonde bullmarkt in aandelen vaak wordt gekenmerkt door de prestaties van middelgrote en kleine cap-aandelen, wordt een soortgelijke trend waargenomen in de cryptocurrency-sector. Hij wees op de groeiende interesse in cryptocurrencies zoals Polkadot, Cosmos (Atom) en Solana. Dit suggereert volgens hem een robuuste en inclusieve marktgroei, die zich uitstrekt voorbij de belangrijkste spelers zoals Bitcoin en Ethereum. Kelly merkte op dat er daadwerkelijke projecten worden gebouwd op sommige van deze cryptocurrencies.

Tastbare ontwikkelingen in de crypto-ecosfeer

Kelly benadrukte ook de tastbare ontwikkelingen binnen het cryptocurrency-ecosysteem. De opkomst van gedecentraliseerde beurzen en de groeiende activiteit in het landschap van decentralised finance (DeFi), zoals leningen en de groei van de totaal vergrendeld waarde (TVL), zijn volgens hem een goede indicatie voor een volwassen markt met solide fundamenten. Volgens Kelly worden deze ontwikkelingen niet alleen gedreven door de oppervlakkige koersstijgingen, maar zijn ze gebaseerd op technologische en financiële vooruitgang.

Impact van ETF-goedkeuring

Wat betreft de mogelijke impact van de goedkeuring van Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), opperde Kelly dat dit aanvankelijk een verkoopgebeurtenis zou kunnen veroorzaken, vaak aangeduid als een “sell-the-news” scenario. Hij blijft echter optimistisch over het herstel van Bitcoin en een daaropvolgende rally. Kelly gelooft dat traditionele financiële sectoren Bitcoin steeds meer zullen adopteren via ETF’s, wat mogelijk zal leiden tot het bereiken van een groter en breder publiek.

Toekomst van Bitcoin in investeringsportefeuilles

Kelly verwacht dat zelfs een bescheiden allocatie van 1% tot 5% in beleggingsportefeuilles, zoals IRAs of private wealth managers, de vraag naar Bitcoin aanzienlijk zal stimuleren gedurende het jaar. Hij beschouwt eventuele dips als koopkansen, gezien het feit dat veel mensen nog steeds niet in staat zijn geweest om Bitcoin toe te voegen aan hun portefeuilles.

The post Brian Kelly voorspelt langdurige bullmarkt! appeared first on BLOX | Nieuws.