Brekend nieuws uit cryptoland: Ripple Labs heeft een overwinning behaald in de United States District Court in het Southern District of New York. Rechter Analisa Torres oordeelde in het voordeel van het bedrijf, in de zaak die in 2020 was aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Rechter: ‘XRP is geen effect’

Volgens documenten die op 13 juli zijn ingediend, heeft Rechter Torres een samenvattend oordeel in het voordeel van Ripple Labs toegestaan, waarbij werd bepaald dat de XRP-token geen effect is.

De SEC wilde Ripple dwingen te stoppen met het aanbieden van de XRP-token. Dit onder het voorwendsel dat XRP een effect was en dus aanvullende regulering vereiste.

Volgens de rechtbankdocumenten die zijn ingezien door Cointelegraph: “Het verzoek van de verdediging om een samenvattend oordeel wordt TOEGESTAAN met betrekking tot de Programmatic Sales, de Overige Distributies en de verkopen van Larsen en Garlinghouse, en WORDT AFGEWEZEN met betrekking tot de Institutionele Verkopen.”

Binnen enkele minuten nadat het nieuws bekend werd, steeg de prijs van XRP van $0,45 naar $0,61. Dit betekent dat de token meer dan 25% is gestegen op het moment van publicatie van dit artikel.

Een slepende zaak

De zaak tegen Ripple loopt al sinds december 2020. De SEC klaagde toen Ripple en zijn twee belangrijkste leidinggevenden, Brad Garlinghouse en Chris Larsen, aan. Dit op grond van beschuldigingen dat het bedrijf een niet-geregistreerd effect aanbood.

In de afgelopen jaren kende de zaak behoorlijk wat drama. Waaronder de vrijgave van de “Hinman Documents” en het voortdurende verzet tegen de beschuldigingen van de SEC door Garlinghouse.

Wat betekent dit voor crypto?

De koersbeweging omhoog van de XRP-token is duidelijk merkbaar sinds dit nieuws. Ook de cryptogemeenschap in zijn geheel lijkt over het algemeen in vreugde te verkeren. Wat de uitspraak voor de cryptowereld in zijn geheel daadwerkelijk zal betekenen, zullen we op de korte termijn gaan zien. In elk geval staat vast dat er met de beslissing van rechter Torres een belangrijk precedent is gecreëerd. 

The post Breaking: Ripple wint zaak tegen SEC, geen effect volgens rechter appeared first on BLOX | Nieuws.