Het lijkt erop alsof geen enkele cryptobeurs in de Verenigde Staten veilig is voor de Securities and Exchange Commission (SEC). Kraken is het volgende slachtoffer van de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten, die beweren dat het beursplatform als een ongeregistreerde effectenbeurs opereert. Verder zou het de assets van gebruikers mengen met die van zichzelf, wat uiteindelijk ook FTX de das omdeed.

Significant risico voor gebruikers

In zijn aanklacht tegen Kraken spreekt de SEC van een “significant risico” voor de gebruikers van het beursplatform. Waarom? Omdat het 33 miljard dollar aan klant-tegoeden gemengd zou hebben met zijn eigen kapitaal.

Zo claimt de SEC dat Kraken operationele uitgaven deed vanaf rekeningen waar ook tegoeden van klanten op staan.

“We beweren dat Kraken ervoor koes om honderden miljoenen dollars van beleggers te verzamelen, in plaats van te voldoen aan de effectenwetgeving”, zei SEC handhavingsdirecteur Gurbir Grewal in een verklaring.

“Die beslissing resulteerde in een bedrijfsmodel dat bol staat van de belangenconflicten die de fondsen van beleggers in gevaar brengen”, zo zijn de harde woorden van Grewal.

Kraken reageert meteen

Het duurde niet lang voordat de reactie van Kraken online kwam via het Twitter van Elon Musk. In die reactie geeft het beursplatform aan het volledig oneens te zijn met de claims van de SEC en dat ze van plan zijn om zichzelf te verdedigen in de rechtszaal.

Volgens Kraken heeft het nieuws van vandaag geen impact op de producten die ze aanbieden en blijven ze hun services zonder onderbreking aanbieden aan hun klanten.

“Sinds de geboorte van het bedrijf hebben we er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat individuen veilig toegang krijgen tot deze opkomende technologie, die is ontworpen om een eerlijker en meer inclusief financieel systeem tot stand te brengen”, aldus Kraken in hun reactie op de SEC.

Het is te hopen dat Kraken hier gelijk heeft, want we kunnen in deze tijd niet nog een FTX-drama hebben. De Bitcoin koers begint immers net weer een beetje te vlammen de afgelopen weken.

The post Breaking: Cryptobeurs Kraken aangeklaagd in de Verenigde Staten appeared first on BLOX | Nieuws.