Volgens het laatste nieuws hebben grote bedrijven zoals BlackRock, İnvesco Galaxy, Valkyrie, VanEck, ARK en WisdomTree hun aanvragen voor spot Bitcoin ETFs bijgewerkt. Deze update is een verwachte ontwikkeling, aangezien de goedkeuring van ETFs naar verwachting aankomende woensdag zal plaatsvinden.

Wat is een Bitcoin spot ETF?

Bitcoin Spot ETF is een financieel product waarmee investeerders kunnen speculeren op de prijsbeweging van Bitcoin zonder daadwerkelijk de cryptocurrency te bezitten. Ze volgen de prijs van Bitcoin op de markt en stellen beleggers in staat om op een gereguleerde manier blootstelling aan Bitcoin te krijgen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor institutionele beleggers en particuliere investeerders die op zoek zijn naar een meer traditionele manier om te investeren in Bitcoin.

Transactiekosten voor Bitcoin ETF

Naast de updates in de aanvragen, hebben verschillende bedrijven ook hun transactiekosten voor spot Bitcoin ETFs onthuld. BlackRock, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, kondigde aan dat ze een vergoeding van 0,30% zullen hanteren voor hun spot Bitcoin ETF. Andere bedrijven volgden dit voorbeeld en onthulden hun eigen tarieven. ARK Invest heeft de transactiekosten verlaagd naar 0,25%, terwijl Valkyrie de hoogste transactiekosten van 0,8% hanteert. VanEck rekent 0,25% aan transactiekosten, terwijl WisdomTree deze op 0,5% heeft bepaald.

Wat betekent dit voor investeerders?

Deze ontwikkelingen in spot Bitcoin ETFs zijn van groot belang voor de crypto community en de bredere financiële markten. Het stelt investeerders in staat om op een meer toegankelijke manier blootstelling aan Bitcoin te krijgen, wat de adoptie van de cryptocurrency verder kan stimuleren. Bovendien laten de tarieven zien dat concurrentie begint te ontstaan tussen de aanbieders van ETFs, wat kan leiden tot lagere kosten voor investeerders.

De rol van de SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een cruciale rol gespeeld in deze ontwikkeling. De SEC is belast met het reguleren van de financiële markten in de Verenigde Staten en moet goedkeuring verlenen voor nieuwe financiële producten zoals ETFs. De recente updates en tarieven die zijn aangekondigd, wijzen op een groeiend vertrouwen van de SEC in de cryptocurrency-markt.

Wat te verwachten in de toekomst? 

Met de goedkeuring van spot Bitcoin ETFs in het verschiet, houdt de crypto-industrie haar adem in. Het kan de deur openen naar een bredere acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de traditionele financiële wereld. Senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas voorspelt dat de meeste aanvragen binnenkort zullen worden goedgekeurd, vooral die welke aan de vereisten van de toezichthouder voldeden vóór 29 december.

Kortom, de recente updates en tarieven met betrekking tot Bitcoin Spot ETFs markeren een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de cryptomarkt en bieden nieuwe mogelijkheden voor investeerders om deel te nemen aan de groei van Bitcoin op een meer gereguleerde en toegankelijke manier. De komende dagen zullen ongetwijfeld spannend zijn voor iedereen in de crypto-industrie, aangezien investeerders en analisten de goedkeuring van deze ETFs nauwlettend in de gaten houden.

The post BREAKING: BlackRock stuurt update van aanvraag voor Bitcoin Spot ETF appeared first on BLOX | Nieuws.