BlackRock, het wereldwijd bekende investeringsfonds, heeft recentelijk enkele zwaargewichten, waaronder Goldman Sachs en Citigroup, toegevoegd als geautoriseerde deelnemers in haar iShares Bitcoin Trust (IBIT). Wat betekent dit voor de toekomst van Bitcoin?

BlackRock’s Bitcoin ETF versterkt met nieuwe deelnemers

In een recent document dat is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), wordt gemeld dat BlackRock enkele grote banken, waaronder Goldman Sachs, Citigroup en UBS, hebben toegevoegd als geautoriseerde deelnemers aan hun Bitcoin ETF. Dit brengt het totale aantal deelnemers op 9, wat de liquiditeit van het fonds aanzienlijk kan verbeteren.

Bron: https://heyapollo.com/bitcoin-etf

Invloed op de Bitcoin-prijs

De toetreding van deze grote financiële instellingen tot de Bitcoin ETF kan de interesse in Bitcoin verder vergroten en mogelijk nog meer kapitaal naar de markt trekken. Toch maken analisten zich zorgen over de invloed van de aanstaande halvering op de Bitcoin-prijs. Wat is hun voorspelling?

Wordt de post-halvering rally anders?

Normaal gesproken leidt de halvering van Bitcoin, die elke vier jaar plaatsvindt en de aanbod van nieuwe BTC met 50% vermindert, tot een bull run en nieuwe recordhoogtes voor de cryptocurrency. Deze keer lijkt de rally echter anders te zijn. De prijs van Bitcoin heeft al een all-time high bereikt vóór de halvering, mogelijk als gevolg van de recente introductie van spot ETF’s. En het is niet uitgesloten dat Bitcoin in april een nieuwe record hoogte zal bereiken.

Experts over de prijs van Bitcoin na de halvering

Verschillende analisten en experts delen hun meningen over de mogelijke impact van de halvering op de Bitcoin-prijs. Sommigen zijn van mening dat de recente stijging van de prijs mogelijk een deel van de verwachte bull run heeft vooruitgeschoven, waardoor de impact van de halvering kan afnemen. Anderen denken dat de halvering niet significant zal zijn voor de prijs van Bitcoin.

Mogelijke toekomstige prijsstijging

Ondanks de twijfels over de impact van de halvering, is het nog steeds mogelijk dat Bitcoin tegen het einde van het jaar de $100.000 zal bereiken. Met de dagelijkse aankopen van ETF’s en de afnemende aanbod van nieuwe BTC, blijft Bitcoin aantrekkelijk voor investeerders.

The post Breaking: BlackRock breidt Bitcoin ETF uit appeared first on BLOX | Nieuws.