In onderstaand live-blog brengen we je realtime op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van de vermeende goedkeuring van de BlackRock Bitcoin spot ETF door de Amerikaanse SEC.

Update 16:45: Cointelegraph verontschuldigd zich

In een tweet laat Cointelegraph zojuist weten dat ze zich verontschuldigt voor het naar buiten brengen van onjuiste informatie met betrekking tot de aanvraag van een Bitcoin ETF door ‘s Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.

Momenteel onderzoekt de crypto nieuwswebsite hoe dit misverstand heeft kunnen gebeuren. Het bedrijf geeft zichzelf een deadline van 3 uur waarbinnen ze haar bevindingen met de buitenwereld wil delen.

Update 16:00 uur: berichtgeving lijkt fake news

Let op; er is een grote kans dat het bericht dat de Bitcoin spot ETF van BlackRock lijkt te zijn goedgekeurd, fake news is. Waarschijnlijk met als doel om een pump-and-dump op de koers van Bitcoin te veroorzaken.
In ons nieuwste artikel lees je meer hierover. In beide artikelen zullen we je tevens updaten over de laatste ontwikkelingen.

Update 15:45 uur: Bitcoin ETF lijkt goedgekeurd, koers stijgt 10%

Bij gebrek aan een officiele bron nog een kleine slag om de arm, maar de Exchange-Traded Fund (ETF) die dit jaar door BlackRock werd ingediend lijkt door de Amerikaanse Security Exchange Commission (SEC) te zijn goedgekeurd. Alle grote Twitter-kanalen publiceerden hier in het afgelopen kwartier over.

Het zou de allereerste ETF sinds het ontstaan van de crypto-industrie betekenen. De koers van Bitcoin reageert dan ook direct met een stijging van bijna 10% in slechts enkele minuten.

Vooralsnog geen officiële bron

De Exchange-Traded Fund van BlackRock een spot ETF en volgt de marktprijs van bitcoin. Dit stelt beleggers in staat om in bitcoin te investeren zonder deze daadwerkelijk te hoeven kopen, beveiligen en beheren. De goedkeuring van een dergelijke ETF zou volgens veel analisten in potentie de grote drijver kunnen zijn achter een enorme opwaardse trend in de Bitcoin koers. Vooralsnog lijkt de koers dan ook direct te reageren, al moet nog wel blijken of de diverse Twitter-kanalen die gepubliceerd hebben niet allen gehackt zouden zijn om een soortgelijke pump-and-dump in gang te zetten. Vanochtend werd namelijk nog duidelijk dat de voorzitter van de SEC een Bitcoin ETF zou dwarsbomen.

https://twitter.com/Cointelegraph/status/1713908025520538079

BlackRock iShares Bitcoin Trust

BlackRock noemt het product zelf geen ETF, maar ‘iShares Bitcoin Trust’, hoewel het in feite functioneert op een vergelijkbare manier als een ETF. Uit registratiedocumenten die BlackRock heeft ingediend bij de SEC blijkt dat Coinbase Custody optreedt als de beheerder.

Een ETF is een beursgenoteerd investeringsfonds dat wordt verhandeld als een aandeel en de prestaties van een bepaalde index, sector of activaklasse weerspiegelt. Het mooie hieraan is dat met de komst van een ETF de asset bitcoin opeens toegankelijk is voor investeerders en institutionele partijen die geen blootstelling willen hebben aan de asset zelf. Dergelijke Amerikaanse investeerders kijken dan ook al jaren uit naar de eerste echte ‘bitcoin spot ETF’, omdat het daarmee dus ook opeens voor Wall Street-investeerders mogelijk is om te investeren in bitcoin. Hierdoor krijgt ook grootkapitaal in een klap toegang tot de bitcoinmarkt, wat flinke koersstijgingen – zo niet een bull run – als gevolg kan hebben.

The post BREAKING: Bitcoin spot ETF van BlackRock lijkt goedgekeurd! Koers reageert onmiddelijk appeared first on BLOX | Nieuws.