Binance heeft zijn vertrek uit Rusland aangekondigd en alles verkocht aan de nieuw gevormde cryptocurrency-exchange CommEX.

In de aankondiging van vandaag staat dat de exit komt na een overeenkomst waarbij het “de volledige Russische activiteiten” aan het CommEX-team verkoopt.

Binance verlaat de Russische markt volledig

Hoewel het geen financiële details bekendmaakte, merkte Binance in de aankondiging op dat het off-boarding-proces een jaar zal duren.

Volgens Binance is de deal met CommEX anders dan andere die internationale bedrijven hebben gesloten in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne. Het is ook volledig anders dan wat andere bedrijven hebben gedaan na de sancties door de EU en de VS. Naar eigen zeggen is het een volledige exit.

‘In tegenstelling tot vergelijkbare deals van internationale bedrijven in Rusland, zal Binance geen doorlopende inkomsten hebben die worden afgesplitst van de verkoop, noch behoudt het enige optie om aandelen in het bedrijf terug te kopen,’ schreef de beurs.

Binance CEO Changpeng Zhao zegt dat het bedrijf er alles aan zal doen om een “soepele transitie” te garanderen.

Onderzoek VS naar Binance in Rusland

Binance, dat te maken heeft gehad met meerdere hindernissen op regelgevingsgebied, waaronder een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar activiteiten in Rusland, heeft alle klanten in het land verzekerd dat hun activa veilig zijn.

‘Als we naar de toekomst kijken, erkennen we dat opereren in Rusland niet verenigbaar is met de compliancestrategie van Binance,’ zei Binance’s chief compliance officer Noah Perlman in een verklaring.

Hij voegde toe:

‘We blijven vertrouwen hebben in de langetermijngroei van de Web3-industrie over de hele wereld en zullen onze energie richten op de meer dan 100 andere landen waarin we actief zijn.’

Weet je welk land niet bij de 100 horen? Nederland. Halverwege augustus werd bekend dat Binance niet kon of wil voldoen aan de eisen van De Nederlandsche Bank en geen registratie heeft gekregen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Breaking: Binance sluit exchange in Rusland appeared first on BLOX | Nieuws.