Investeringslegende Warren Buffet die inmiddels al ruim de negentig is gepasseerd en bekendstaat als een groot tegenstander van bitcoin heeft een indirect bitcoin-investering op zijn naam staan. Berkshire Hathaway, de investeringsfirma van Buffet, heeft namelijk een grote positie in het Braziliaanse Nubank, dat heeft besloten om 1 procent van de reserves in bitcoin te investeren.

Het is nog maar de vraag hoe blij Buffet met dit nieuws is, aangezien hij bitcoin ooit rattengif in het kwadraat noemde. In 2021 investeerde Berkshire Hathaway 1 miljard dollar (950 miljoen euro) in Nubank. Daarmee heeft Buffet nu dus indirect bitcoin in bezit. Een grote verrassing kan het echter niet zijn voor Buffet en kompanen, aangezien Nubank bekendstaat als een bitcoin-vriendelijke bank.

De verklaring van Nubank

Nubank geeft aan hiermee de overtuiging van het bedrijf in de huidige en toekomstige potentie van bitcoin te versterken. De Braziliaanse bank maakt gebruik van de dienstverlening van Paxos om klanten de mogelijkheid aan te bieden om bitcoin te kopen. Dit heeft als gevolg dat klanten van Nubank hun bitcoin niet van het platform naar een eigen wallet kunnen sturen.

Die optie wil de bank in de toekomst echter wel toevoegen. Momenteel bevindt deze optie zich nog in de testfase, waarbij een paar procent van de klanten van de bank die mogelijkheid al hebben. Nubank verwacht de optie om bitcoin naar een eigen wallet te sturen in de komende maanden voor alle klanten toe te kunnen voegen. Tot dat moment zijn de meeste klanten van Nubank dus genoodzaakt hun bitcoin binnen Nubank aan te houden.

Bitcoin is de sterkste

De reden waarom Nubank voor bitcoin heeft gekozen als reserve-asset op de balans is het marktaandeel van bitcoin. De grootste cryptocurrency heeft nog altijd 40 procent van de markt in bezit en wordt daarom gezien als de meest veilige optie die crypto te bieden heeft. Met de investering lijkt Nubank zich definitief te profileren als een bitcoin-vriendelijke bank. Naast het kopen van bitcoin via het normale handelsplatform kunnen klanten ook investeren in de Braziliaanse bitcoin ETF.

Pijnlijk moment voor Warren Buffet?

Het is nog maar de vraag in hoeverre Warren Buffet van deze plannen op de hoogte was. Niet lang geleden riep de doorgewinterde en succesvolle investeerder immers nog dat hij alle bitcoin in de wereld nog niet zou kopen voor 25 dollar en dat bitcoin geen waarde heeft. Een grote investering van Berkshire Hathaway deelt die mening duidelijk niet met Buffet en zet juist steeds groter in op bitcoin.

De aandelen van Nubank zijn onder andere te koop op de New York Stock Exchange, en de markt lijkt in ieder geval tevreden met de bitcoin-investering van de bank. Die tevredenheid zal niet gebaseerd zijn op het huidige koersverloop van bitcoin dat redelijk dramatisch te noemen is. Na het Terra drama is de bitcoin koers inmiddels teruggevallen naar iets meer dan 26.000 euro.

The post Braziliaanse bank koopt bitcoin en maakt Warren Buffet indirect bitcoin-holder appeared first on BTC Direct | Nieuws.