Goed nieuws voor de spaarzame Microsoft Edge gebruiker, er wordt namelijk getest met een Ethereum wallet voor de internetbrowser.

Metamask voor Microsoft

Softwarebedrijf Microsoft ontwikkelt wat zij ‘Crypto Wallet’ noemen voor Edge. Deze wallet stelt gebruikers in staat om Ether, en om tokens op de Ethereum blockchain te bewaren en te verhandelen, net zoals het populaire Metamask. Dit heeft Albacore ontdekt en gedeeld op Twitter.

Albacore is een zelfbenoemde software-onderzoeker en volgens rapporten ontwikkelt Microsoft een native wallet. Dit betekent dat de wallet onderdeel wordt van de software van hun eigen webbrowser Edge, en geen los programma is.

Testen met eigen geld

In de beschikbare screenshots bevestigt Microsoft de status van het project en waarschuwt het de testers voor de gevaren van het gebruik van hun geld in deze wallet:

‘Als tester gebruik je je eigen geld. In het geval van verlies van geld zal Microsoft geen enkel verlies vergoeden. Dit is een vertrouwelijk project en er mogen geen details extern worden gedeeld.’

Dit bevestigt dat de wallet zich nog in de vroege testfase bevindt en nog niet klaar is voor gebruik door het grote publiek.

Eigen exchange en Bitcoin

Bleeping Computer heeft de wallet getest en zij zeggen dat de wallet verschillende en meerdere acocunts op Ethereum ondersteunt. De gebruiker kan naar wens tussen deze accounts wisselen om in te loggen op de verschillende DeFi-apps. De wallet bevat ook een ingebouwde exchange, die ondersteuning biedt voor ETH, DAI, UNI, USDC en USDT.

Volgens de software-onderzoekers lijkt het er op of de wallet op een later tijdstip ook Bitcoin kan ondersteunen. Microsoft heeft het bestaan van de crypto-wallet overigens niet bevestigd:

‘Bij Microsoft testen we regelmatig nieuwe functies om nieuwe ervaringen voor onze klanten te ontdekken. We kijken ernaar uit om te leren en feedback van klanten te verzamelen, maar hebben op dit moment verder niets te delen.’

The post Bouwt Microsoft een Ethereum wallet voor Edge? appeared first on BLOX | Nieuws.