De bodemprijs voor de Bored Ape Yacht Club ligt momenteel op 11,1 Ethereum. Daarmee is de eens zo populaire NFT-collectie met ruim 90 procent gedaald ten opzichte van zijn piek uit de bullmarkt van 2022. Als BAYC op deze manier blijft zakken, dan duurt het niet lang meer voordat je minder dan 10 Ethereum hoeft neer te leggen voor een Bored Ape.

50 procent gedaald sinds maart

Sinds maart alleen al zouden de bodemprijzen voor Bored Apes met 50 procent gedaald zijn. Terwijl de rest van de markt een sterk begin van 2024 mag opschrijven, zitten de NFTs nog altijd in een hele koude winter.

De Bored Ape Yacht Club is een project van Yuga Labs, dat in april 2021 op de markt kwam. Opvallend is dat de huidige bodemprijs vier maanden na die datum al werd bereikt.

Het project kwam snel, maar lijkt op dit moment nog sneller terrein te verliezen.

Grootste BAYC-verkopen afgelopen 90 dagen. Bron: NFT Price Floor

Uiteindelijk betaalde je op de piek 128 Ethereum voor één BAYC NFT. Overigens is het niet zo dat alle Bored Apes momenteel slecht gaan. Over de afgelopen 90 dagen werden er alsnog een paar voor gigantische bedragen verkocht.

Niet alleen bearmarkt voor de verveelde apen

Het is op dit moment niet alleen een bearmarkt voor de Bored Apes. Ook de zogenoemde CryptoPunks zijn vanaf hun piek-bodemprijs van 113,9 Ethereum met 64 procent gedaald.

Dat is echter een stuk minder dan de 90 procent van de Bored Apes.

Voor sommige mensen zijn de enorme koersdalingen bij de NFTs een bevestiging van wat ze altijd dachten: “NFTs hebben geen bestaansrecht.”

Dat is althans wat veel bitcoin-maximalisten roepen. Die zijn op dit moment ook niet blij met Bitcoin Ordinals, het protocol wat het mogelijk maakt om afbeeldingen en andere data op Bitcoin te plakken, waarmee je in feite een soort NFTs kunt creëren.

Voor veel mensen is bitcoin puur en alleen geld, wat betekent dat iedere andere toepassing – zeker als die het gebruik van bitcoin als geld duurder maken – een aanval op de digitale munt vormt.


The post Bored Ape Yacht Club bereikt laagste bodemprijs in ruim 2 jaar tijd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.