Ondanks de overwegend positieve trend binnen de memecoin sector, valt Bonk (BONK), een memetoken afkomstig van Solana, op door een opmerkelijke bearish trend.

Zo heeft de memecoin de afgelopen maand een koersdaling van 25% ervaren, terwijl andere memecoins juist stegen.

Deze daling wordt verder versterkt door een significante afname van 70% in het gemiddelde dagelijkse handelsvolume (ADTV) van Bonk, wat bijdraagt aan de dalende koers. Dit artikel duikt in de achterliggende redenen van deze opvallende koersdaling van de populaire crypto meme.

Handelaren worstelen met onzekerheid op de derivatenmarkt van Bonk te midden van scherpe dalingen

In de derivatenmarkt, waar handelaren speculeren op de toekomstige prijsbewegingen van activa, heeft de open rente van Bonk’s futures een dramatische daling meegemaakt, met een daling van maar liefst 60% sinds begin maart, zoals gerapporteerd door gegevens van Coinglass.

Deze scherpe daling in de open rente weerspiegelt een aanzienlijke afname in het aantal contracten of posities dat door handelaren wordt gehouden, wat duidt op afnemende interesse en vertrouwen in de vooruitzichten van Bonk onder derivatenhandelaren. Ondanks de uitgesproken daling in de open rente van futures, is de financieringsrente op verschillende cryptocurrency-beurzen positief gebleven.

Deze financieringsrente, die de kosten weergeeft van het aanhouden van lange posities vergeleken met korte posities, suggereert dat sommige handelaren nog steeds optimistisch zijn en niet volledig willen afzien van de mogelijkheid van een aanstaande prijsstijging van Bonk.

Echter, de tegenstrijdige signalen tussen technische indicatoren en marktsentiment laten handelaren worstelen met onzekerheid, onzeker of ze hun posities moeten aanhouden of hun verliezen moeten nemen.

De periode van 30 dagen die wordt bekeken heeft ook een aanzienlijke daling gezien in het dagelijkse handelsvolume van Bonk, met gegevens van Santiment die een daling van 75% aangeven. Deze afname in handelsactiviteit voegt verder gewicht toe aan het bearish sentiment rondom de munt, wat wijst op afnemende interesse en vertrouwen van investeerders in het potentieel ervan.

Technische indicatoren signaleren problemen voor Bonk

Verder verergeren de problemen van Bonk door zijn momentumindicatoren, die een verontrustend verschil tussen distributie en accumulatie onthullen.

De Money Flow Index (MFI) wijst op verhoogde verkoopactiviteit, die elke poging tot kopen overtreft en daarmee verdere neerwaartse druk op de muntwaarde toevoegt. Terwijl de markt worstelt met deze tegenstrijdige signalen, blijft de aandacht stevig gericht op Bonk en zijn vermogen om de storm te doorstaan.

Met zijn MACD-lijn die onder de signaal- en nul lijnen zakt, wat wijst op een verzwakkende kortetermijntrend vergeleken met zijn langetermijnvooruitzichten, staan handelaren voor een cruciaal beslissingspunt.

Voor nu blijft de weg vooruit voor Bonk onzeker, met technische indicatoren die wijzen op verdere dalingen terwijl handelaren vasthouden aan de hoop op een ommekeer. Bonk wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $ 0,00002137

Het is daarom ook verstandig om verder te kijken dan Bonk. Waar deze memecoin nu veel zwakte toont en de bears de overhand hebben, zijn er andere memecoins waar nu juist kansen liggen. Zo heb je DOGEVERSE en SLOTH die sterk de aandacht trekken als potentiële kandidaten voor de volgende rally. Deze munten, met elk unieke kenmerken en een toegewijde community, bieden de kans voor investeerders om behoorlijke rendementen te maken.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Als het eerste Doge-token met meerdere chains, verandert Dogeverse de crypto-industrie door de iconische Dogecoin te verbinden met verschillende blockchains, waaronder Ethereum, Polygon, BNB, Solana, Base en Avalanche. Dit innovatieve concept biedt Dogecoin een grote mate van flexibiliteit, wat op zijn beurt breed kan worden toegepast voor diverse doeleinden op meerdere platforms.

De presale van Dogeverse is recent van start gegaan en heeft al meer dan  $ 2,8 miljoen opgehaald. Dit biedt investeerders de mogelijkheid om tegen een lagere prijs vroeg in te stappen. Met 30 miljard tokens beschikbaar tijdens deze fase, uit een totaal van 200 miljard, ontstaan er geweldige kansen voor pioniers die snel handelen.

Naast directe investeringsmogelijkheden biedt Dogeverse ook de optie om te staken, waarbij 10% van het totale aanbod is gereserveerd voor stakingsbeloningen. Dit creëert een aantrekkelijk passief inkomen, ondersteund door een solide systeem dat de deelname aan het ecosysteem beloont.

De ontwikkeling van Dogeverse wordt gefinancierd door een strategische toewijzing van tokens voor projectontwikkeling, liquiditeit op beurzen, marketingcampagnes en de uitbreiding van het ecosysteem. Geïnteresseerden kunnen DOGEVERSE-tokens verkrijgen door ETH, USDT, BNB of MATIC te ruilen, waardoor een naadloze integratie met bestaande cryptowallets wordt gegarandeerd.

Slothana (SLOTH)

Slothana, een nieuwe meme-munt gelanceerd op de Solana-blockchain, trekt veel aandacht vanwege het recente succes van diverse tokenlanceringen op dit platform.

Wat Slothana onderscheidt van andere meme-coins, is het gebrek aan een traditionele presale of directe beursgang. In plaats daarvan introduceert het een innovatief airdrop-systeem waarbij SOL-tokenhouders hun tokens direct naar het wallet-adres van Slothana kunnen sturen, wat het aankoopproces van SLOTH-tokens aanzienlijk vereenvoudigt.

De presale van SLOTH heeft aanzienlijk succes geboekt en heeft binnen korte tijd al meer dan $ 10 miljoen opgehaald. Dit betekent dat investeerders slechts een beperkte tijd over hebben om SLOTH-tokens aan te schaffen voordat de presale eindigt. Belangrijk om op te merken is dat voor elke ingewisselde SOL 10.000 SLOTH-tokens worden ontvangen, wat resulteert in een prijs van ongeveer $ 0,0173 per SLOTH-token.


The post Bonk’s 70% afname ADTV zorgt voor koers daling – Wat is er aan de hand met de populaire crypto meme? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.