Michael Lewis, de auteur van het beroemde boek The Big Short, schetst in zijn nieuwe boek over Sam Bankman-Fried een interessant beeld van de voormalige CEO van FTX. Zo zou Sam Bankman-Fried uitgenodigd zijn door de hoofdredacteur van Vogue, Anna Wintour, om haar speciale gast te zijn op het Met Gala, waar hij op het laatste moment voor afzegde.

Het boek zou vol staan met dit soort opmerkelijke acties van Bankman-Fried, die gezien de manier waarop FTX implodeerde niet geheel verrassend zijn.

Bankman-Fried moest altijd bezig zijn

In het boek beschrijft Michael Lewis ook hoe Sam Bankman-Fried tijdens interviews League of Legends (een computergame) kon spelen. “Sam wilde niet onbeleefd zijn. Maar hij moest gewoon dit computerspel spelen op hetzelfde moment als het andere spel wat zich in zijn echte leven afspeelde”, aldus Lewis.

“Hij had iets nodig. Iets anders dan wat men verwachtte dat hem zou moeten bezighouden, om niet alleen met zijn gedachten teaat zijn”, zo g Michael Lewis verder.

Natalie Tien, die door FTX was aangetrokken als de persoonlijke assistent van Bankman-Fried, zegt dat de voormalige CEO van het bedrijf vele afspraken op het laatste moment afzegde.

Zonder dat hij daar echt een reden voor leek te hebben.

“Sam behandelde alles in zijn schema als optioneel”, zo valt er in het boek van Lewis te lezen. Zelfs als je een afspraak met hem had, dan was het dus niet zeker of hij zou komen opdagen.

Uiteindelijk lijkt dat tekenend voor het lot van zijn beursplatform.

De timing van het boek

Het boek over Sam Bankman-Fried zal vandaag overal te verkrijgen zijn. Opvallend genoeg is dat precies één dag voordat zijn berechting in New York op de planning staat. Dat is iets wat Michael Lewis met opzet gedaan zal hebben, omdat de aandacht rondom Bankman-Fried de komende weken gigantisch zal zijn.

Als je dan toch zoveel over Bankman-Fried leest in de kranten, dan wordt zo’n boek natuurlijk een stuk interessanter. Ga jij hem lezen?

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Boek over Sam Bankman-Fried onthult opmerkelijk karakter appeared first on BLOX | Nieuws.