Vandaag werd bekend dat het grootste crypto-platform ter wereld, Binance, zich terugtrekt uit de Nederlandse markt. Nederlandse klanten van Binance moeten daarom binnen een maand hun crypto’s ergens anders stallen. Daarom verlaagt BLOX per direct de trade fee om deze beleggers tegemoet te komen. Daarmee is BLOX nu niet alleen de veiligste partij van Nederland maar ook nog eens de goedkoopste.  

Klanten Binance staan in de kou 

Vorig jaar deelde de DNB al een boete van €3.325.000 uit aan het Aziatische bedrijf en nu blijkt dus dat de DNB het bedrijf geen registratie verleend om actief te zijn op de Nederlandse markt. Per vandaag mag Binance geen nieuwe Nederlandse klanten meer registreren. Vanaf 17 juli kunnen alle bestaande Nederlandse gebruikers van het platform niet meer storten en handelen.

Om te voorkomen dat Binance klanten niet meer bij hun beleggingen kunnen, moeten ze op zoek een ander crypto-platform. Het gaat naar verluidt om circa 700.000 Nederlanders die nu crypto’s op Binance hebben staan. Een massaverhuizing is dus op handen. Deze Nederlanders wordt aangeraden om nu een partij te zoeken die wél is geregistreerd bij de DNB. Het valt immers niet uit te sluiten dat in het kielzog van Binance nog meer niet-geregistreerde partijen de Nederlandse markt gaan verlaten. Het gaat daarbij om honderduizenden Nederlanders die hun cryptomunten nog bij een dergelijk, niet-geregistreerd, platform heeft ondergebracht. 

BLOX verlaagt tarieven om NL beleggers op te vangen 

BLOX was het eerste handelsplatform dat zich registreerde bij de DNB en biedt een Binance alternatief aan de ruim 700.000 Nederlandse cryptohandelaren. Vanaf vandaag lanceren ze een aantal acties om de Binance klanten een nieuw onderkomen te bieden. Zo verlagen ze per direct de trade fee van 1% naar 0,25%.

Mike Hutting, CEO van BLOX: “Afgelopen jaar hebben we onze productpropositie verder versterkt met rendement op crypto’s. Vanaf vandaag bieden we beleggers met BLOX het gemak van een broker tegen de kosten van een exchange. We waren al het veiligste en meest betrouwbare platform van Nederland. Maar nu zijn we zonder twijfel het beste alternatief voor de mensen die nu nog gelden op hun Binance account hebben staan.” 

Wil je weten hoe overstappen van Binance naar BLOX precies werkt? Axel legt het je in minder dan een minuut haarfijn uit in onderstaande video!

The post BLOX verlaagt tarieven om Nederlandse beleggers van Binance op te vangen  appeared first on BLOX | Nieuws.