Op 10 januari 2024 heeft de United States Securities and Exchange Commission (SEC) officieel groen licht gegeven voor maar liefst 11 Bitcoin Spot ETFs, wat een mijlpaal markeert in de crypto industrie. Bloomburg voorspelt een ongekende instroom van $4 miljard op de eerste handelsdag van deze ETFs.

Bloomburg’s Prognoses wijzen op een enorme instroom, voornamelijk afkomstig van BlackRock’s Bitcoin ETF

Bloomburg voorspelt dat een aanzienlijk deel van deze instroom – $2 miljard – exclusief afkomstig zou kunnen zijn van BlackRock’s Bitcoin ETF. Als dit werkelijkheid wordt, zou BlackRock elk record breken en zich positioneren als een marktleider met ongekende eerste-daginstromen in de cryptocurrency-markt.

Implicaties en Verwachtingen

De goedkeuring van de SEC volgt op maanden van anticipatie in de digitale activa-sector, waar verzoeken voor Bitcoin Spot ETFs onder de loep werden genomen. De oplossing van cruciale juridische geschillen voorspelde een aanstaande goedkeuring, en 10 januari markeerde de climax van deze verwachtingen.

Met de start van de handel iets minder dan 24 uur na de aankondiging van de SEC, bereidt de markt zich voor op aanzienlijke instromen in dit nieuwe beleggingsproduct. Bloomburg voorspelt dat BlackRock’s Bitcoin ETF in de eerste twee jaar van zijn bestaan een rijkdom van $50 miljard zou kunnen vergaren.

Marktleiders treden toe tot de Cryptocurrency-sector

De lijst van goedgekeurde Spot Bitcoin ETFs omvat giganten in de sector, zoals Fidelity, Franklin Templeton en BlackRock, die gezamenlijk enkele van de belangrijkste asset managers in de Verenigde Staten vertegenwoordigen. De impact van deze marktleiders die toetreden tot de cryptocurrency-sector mag niet worden onderschat, en hun gezamenlijke invloed staat op het punt om de dynamiek van de digitale activa-industrie te hervormen.

Voorspellingen voor een Graduele Bullmarkt

Gracy Chen, een expert op het gebied van cryptocurrency, voorspelt dat de goedkeuring door de SEC van alle 11 Spot Bitcoin ETFs een katalysator zal zijn voor een mogelijke geleidelijke verschuiving naar een bullmarkt. Institutionele deelname leidt vaak tot een meer gematigde en duurzame opwaartse trend.

Uitdagingen en kansen

Echter, te midden van deze optimistische voorspellingen erkent Chen ook de opkomst van nieuwe uitdagingen voor de industrie. De toenemende betrokkenheid van institutionele spelers zou complexiteit kunnen introduceren met betrekking tot marktdynamiek en wettelijke naleving. Het beheersen van deze uitdagingen zal cruciaal zijn om het nieuwe momentum te ondersteunen en een solide en veilige omgeving te waarborgen voor alle deelnemers in dit snel evoluerende financiële landschap.

In wezen werpt Bloomburg niet alleen een blik op de potentiële herstructurering van het cryptocurrency-landschap, maar zet het ook aan tot reflectie over het vermogen van de industrie om nieuwe kansen en uitdagingen te navigeren, en uiteindelijk de toekomstige koers van digitale activa binnen het bredere financiële ecosysteem vorm te geven. De goedkeuring van alle 11 ETFs door de SEC markeert een historisch moment, met hoge verwachtingen en groeiende interesse in cryptocurrency-investeringen.

The post Bloomberg voorspelt miljardeninstroom na goedkeuring Bitcoin spot ETFs appeared first on BLOX | Nieuws.