Mike McGlone, de grondstoffen-expert van Bloomberg, is van mening dat goud betere papieren heeft dan Bitcoin als Amerika richting een recessie gaat. Hoewel McGlone normaal gesproken heel positief is over Bitcoin, ziet de analist ook dat de trend de afgelopen twee jaar in het voordeel was van goud. Al is er volgens de analist wel degelijk een mogelijkheid waarop Bitcoin het tij kan keren.

Het is goud wat de klok slaat

Op dit moment is het volgens McGlone echter goud wat de klok slaat in de financiële wereld. Zeker als er straks een recessie aankomt. “De trend en de aankomende recessie kunnen weleens in het voordeel zijn van goud ten opzichte van Bitcoin in 2023. Met name als ook de aandelenmarkten het zwaar krijgen. Over de afgelopen weken is goud in ieder geval een stijger geweest, terwijl Bitcoin in een neerwaartse spiraal zit”, aldus McGlone.

Daar heeft de analist van Bloomberg een punt, maar de afgelopen maanden doet Bitcoin het juist weer fantastisch. Het jaar 2023 is tot nu toe vooral positief geweest voor de digitale munt, die vanaf 1 januari gemeten een rendement van 66,93 procent mag opschrijven. Goud moet het doen met een respectabele, maar toch een stuk lagere 11,09 procent.

Ook is het nog maar de vraag of een recessie daadwerkelijk een uitkomst is waar goud van kan profiteren. Wat we vaak zien in de beginperiode van een recessie is dat het edelmetaal het zwaar heeft. Goud leeft vaak pas op zodra centrale banken de rente gaan verlagen en de recessie al even aan de gang is.

Wat dat betreft is het vreemd dat iemand als Mike McGlone stelt dat een recessie een goede uitkomst voor goud kan betekenen. In eerste instantie zou je, in ieder geval op basis van de geschiedenis, moeten verkopen als er een recessie aankomt.

Kan Bitcoin het tij keren?

Verder bespreekt McGlone natuurlijk ook Bitcoin, zijn favoriete digitale edelmetaal. Volgens de analist kan Bitcoin het tij keren als het erin slaagt om boven het psychologische niveau van 30.000 dollar te blijven. Daar voegt hij aan toe dat Bitcoin wel in een kwetsbare positie zit, vanwege de hoge correlatie met aandelen en risico-assets, die momenteel onder druk staan.

“Als het Bitcoin lukt om boven de 30.000 dollar uit te breken, dan zou dat een indicatie zijn dat het tij keert voor crypto. […] Maar op dit moment lijken de hoge correlatie met aandelen en risico-assets Bitcoin juist in een kwetsbare positie te plaatsen sinds de start van mei”, aldus McGlone.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op een koers van 27.569 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een daling van 1,20 procent op de borden. Bitcoin heeft het even moeilijk, maar dat is helemaal niet gek na de gigantische stijgingen van eerder dit jaar.

The post Bloomberg-strateeg: ‘Goud heeft betere papieren dan Bitcoin’ appeared first on BLOX | Nieuws.