In een recente ontwikkeling in de wereld van cryptocurrency, heeft Bloomberg Intelligence’s crypto marktanalist Jamie Coutts een alarmerende waarschuwing afgegeven met betrekking tot Bitcoin. Coutts, die bekend staat om zijn diepgaande inzichten in de cryptomarkten, heeft onlangs verklaard dat Bitcoin momenteel gevoelig is voor een wereldwijde liquiditeitskrimp.

Gaat Bitcoin een nieuwe daling tegemoet?

Coutts, die zijn bezorgdheid deelde via het sociale mediaplatform X, beweert dat Bitcoin rond medio juli een “exit signaal” heeft bereikt, met een prijs van $29.500, wat ongeveer 11% hoger is dan de huidige prijzen. ‘Ons trendmodel staat nog steeds ‘negatief’ sinds $29.500′, laat Coutts weten. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $26.187.

Volgens Coutts zal Bitcoin waarschijnlijk alleen weer optimistisch worden wanneer het niveau van wereldwijde liquiditeit toeneemt. ‘Intussen is de wereldwijde liquiditeitskrimp (geldvoorraad en balansen van centrale banken) vertraagd, maar nog steeds sterk negatief. Totdat dit verandert, is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin stijgt. Waarschijnlijk eerder lager.’

Over de liquiditeitsniveaus in de Verenigde Staten zegt Coutts: ‘En hoewel de Amerikaanse liquiditeitsindex recentelijk is gestegen, beweegt deze simpelweg zijwaarts en geven de signalen in wezen ruis aan, tenzij er een significante stijging is, die waarschijnlijk alleen zal komen met een beleidswijziging van de Federal Reserve. Niet waarschijnlijk op korte termijn.’

De analist van Bloomberg Intelligence merkt op dat hoewel de verwachte goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten op de lange termijn mogelijk een positieve katalysator kan zijn voor de cryptomarkten, de vraag naar digitale activa van institutionele beleggers waarschijnlijk niet significant zal zijn totdat de liquiditeit toeneemt.

Toekomstperspectief voor Bitcoin

De recente waarschuwing van Jamie Coutts heeft de cryptogemeenschap op zijn kop gezet en roept de vraag op over de toekomst van Bitcoin. Terwijl beleggers over de hele wereld de adem inhouden, blijft de volatiliteit in de cryptomarkten onvoorspelbaar.

Deskundigen benadrukken echter het belang van blijvende waakzaamheid en het begrip van de wereldwijde economische factoren die de cryptocurrency-koersen kunnen beïnvloeden. Het is duidelijk dat Bitcoin, ondanks zijn opmerkelijke groei in de afgelopen jaren, nog steeds gevoelig is voor schommelingen in de financiële wereld.

Terwijl de crypto-wereld zijn adem inhoudt, zal de toekomst van Bitcoin ongetwijfeld een onderwerp van discussie blijven in de komende dagen en weken, terwijl beleggers zich afvragen of het ‘exit signaal’ het begin is van een diepgaande correctie of slechts een tijdelijke hobbel op de weg van Bitcoin’s opmars.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bloomberg-analist pessimistisch: ‘Totdat dit verandert, is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin stijgt’ appeared first on BLOX | Nieuws.