Goed nieuws voor de velen die nog geld bij het failliete BlockFi hebben staan, de rechter heeft bepaald dat de crypto in de wallets van klanten zijn, en niet van BlockFi zelf. Dit betekent dat BlockFi voor 300 miljoen dollar aan crypto kan uitbetalen.

Crypto in wallets BlockFi zijn van klanten

Rechter Michael Kaplan deelde zijn visie hierop nadat er maandenlang gediscussieerd is over die wallets. Volgens crypto nieuwsplatform CoinDesk zei Kaplan tijdens een hoorzitting in de U.S. Bankruptcy Court voor het District of New Jersey:

‘De rechtbank oordeelt dat alle digitale activa die door de debiteuren worden bewaard in bewarende omnibus-wallets inderdaad eigendom zijn van de klant en geen eigendom zijn van de failliete boedel, uiteraard behoudens mogelijke ontwijkings- en terugvorderingsrechten.’

Bij BlockFi heb je 2 rekeningen

Als je een account hebt bij BlockFi, dan heb je twee rekeningen, voor een gebrek aan een betere term. De eerste is je wallet, van waaruit je transacties kan uitvoeren. De tweede, en dit is de reden waarom BlockFi zo groot heeft kunnen worden, is de spaarrekening. Je kon crypto storten op die spaarrekening en daar kreeg je dan rente over.

De rechter heeft besloten dat BlockFi niet verplicht is om 375 miljoen dollar terug te betalen aan klanten die probeerden geld op te nemen van die spaarrekeningen. BlockFi zal hoogstwaarschijnlijk alleen de crypto uitbetalen die gebruikers in hun wallet hebben.

Het faillissement van BlockFi

Dit komt doordat er na 10 november 2022 geen overboekingsverzoeken meer werden verwerkt en voltooid. Met andere woorden, als klanten na die tijd hebben geprobeerd geld over te boeken van hun spaarrekening naar hun wallet, kon dat niet. Het is niet bekend wat er met dit geld gebeurt.

Halverwege november deelde BlockFi een update op het officiële Twitter-account om aan te geven dat ze de diensten zouden stopzetten. Dit was naar aanleiding van de val van cryptobeurs FTX.

Achteraf gezien was het onvermijdelijk: op 28 november liet BlockFi weten dat ze een faillissement hadden aangevraagd. Dit is wat ze in de VS een chapter 11 noemen.

The post BlockFi mag 300 miljoen dollar terugbetalen aan klanten appeared first on BLOX | Nieuws.