BlackRock’s iShares Bitcoin Trust heeft opnieuw een grote hoeveelheid Bitcoin gekocht via Coinbase Prime. Hiermee wordt hun positie op de beweeglijke markt sterker. Het Bitcoin trust heeft een opvallende transactie gedaan en 6.495 BTC gekocht, wat gelijkstaat aan $254,7 miljoen. Dit brengt hun totale bezit op meer dan 39.925 BTC, wat ongeveer $1,59 miljard waard is.

Vertrouwen in Bitcoin

Op X (voormalig Twitter) deelde Lookonchain’s, een bedrijf dat AI gebruikt voor analyses van on-chain gegevens, hun inzichten met het publiek. In hun bericht onthulden ze dat er een grote Bitcoin-transactie had plaatsgevonden van Coinbase Prime naar BlackRock’s iShares Bitcoin Trust. Dit wijst erop dat het vertrouwen in Bitcoin als een stabiele opslag van waarde blijft, zelfs te midden van de huidige schommelingen op de markt.

Uitstroom van kapitaal bij Grayscale

Niet alles verloopt echter vlekkeloos op de cryptomarkt. Uit verschillende analyses is namelijk gebleken dat er grote sommen kapitaal uit het fonds van Grayscale stroomt. Op woensdag werd maar liefst voor $500 miljoen uit de kas van Grayscale gehaald. Er kwam overigens wel $396 miljoen binnen bij nieuwere Exchange-Traded Funds (ETF’s).

Goedkeuring van ETF’s: opwinding en nu een correctie

De cryptocurrency-markt verkeerde in de aanloop naar de langverwachte goedkeuring van de Bitcoin ETF’s in euforisch staat. Toen het nieuws van de goedkeuring zich verspreidde, gebeurde er iets dat vaak voorkomt, namelijk een ‘sell-the-news’-reactie. Beleggers die enthousiast waren over de goedkeuring, verkochten hun posities en dat zorgde voor een kleine daling op de markt.

Na de opwinding over de goedkeuring daalde de prijs van Bitcoin met ongeveer 20% vanaf het recente hoogtepunt van $49.010. Hoewel dit voor ongerustheid zorgde bij sommige marktdeelnemers, moeten we dit zien in de context van eerdere prijscorrecties van Bitcoin.

In vergelijking met eerdere correcties is deze daling van 20% relatief mild, wat aangeeft dat de Bitcoin-markt volwassener en stabieler wordt. De goedkeuring van Bitcoin ETF’s was langverwacht in de cryptocurrency-gemeenschap omdat het traditionele investeerders de mogelijkheid biedt om indirect in Bitcoin te investeren.

Komt mainstream acceptatie eraan?

Het groeiende enthousiasme van BlackRock voor Bitcoin, dat nu een ETF van $1,6 miljard heeft, wijst op een mogelijk belangrijk moment voor de bredere acceptatie van Bitcoin. Deze stap van de financiële gigant zou wel eens de weg kunnen effenen voor meer institutionele investeringen en verdere erkenning van de controversiële cryptocurrency.

The post BlackRock’s iShares Bitcoin trust doet aankoop van $255 Miljoen aan Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.