BlackRock, een gigant op het gebied van vermogensbeheer, heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd in zijn voorstel voor een Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF). Deze herziening kan wel eens de sleutel zijn tot goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), een cruciale stap voor BlackRock om als eerste dit type ETF op de Amerikaanse markt te brengen.

Cash redemption: een slimme zet

BlackRock heeft besloten om over te stappen op een cash redemption mechanisme in hun ETF-voorstel. Dit is volgens verschillende experts een slimme zet, aangezien dit model de voorkeur heeft van de SEC. De oorspronkelijke aanpak van BlackRock, waarbij in-kind redemptions centraal stonden, is nu van tafel. Het nieuwe model vervangt de aandelen van de ETF door een contante waarde, wat gezien wordt als een veiligere en toegankelijkere optie voor beleggers.

De SEC had eerder al zorgen geuit over het oorspronkelijke voorstel van BlackRock, met name over de veiligheid voor investeerders en de mogelijke risico’s van marktmanipulatie. De aanpassing naar een cash redemption model is dus een antwoord op deze zorgen en kan de goedkeuringskansen van BlackRock’s ETF aanzienlijk verhogen.

Een trend onder vermogensbeheerders

BlackRock is niet het enige bedrijf dat deze strategische wijziging doorvoert. Meerdere vermogensbeheerders, waaronder ARK 21Shares, hebben vergelijkbare aanpassingen in hun ETF-voorstellen gemaakt. Het lijkt erop dat deze bedrijven zich realiseren dat aanpassen aan de voorkeuren van de SEC essentieel is om hun ETF’s goedgekeurd te krijgen.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Deze ontwikkeling bij BlackRock en andere vermogensbeheerders is een duidelijk teken dat de race om de eerste spot bitcoin ETF in de VS te lanceren in volle gang is. Met deze nieuwe aanpak hopen zij de goedkeuring van de SEC te verkrijgen, iets wat tot nu toe een grote uitdaging is gebleken voor veel bedrijven. Het aanpassen van hun voorstellen naar een cash redemption model kan wel eens het beslissende element zijn dat het verschil maakt.

De goedkeuring van een Bitcoin spot ETF zou een grote mijlpaal zijn in de adoptie van cryptocurrency in de traditionele financiële wereld. Het zou niet alleen een nieuwe manier bieden voor beleggers om te investeren in Bitcoin, maar ook de deur openen voor verdere acceptatie en innovatie binnen de financiële sector.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de SEC met een uitslag komt. Men verwacht dat dit in januari 2024 zal zijn, maar hier heeft de SEC zich zelf nog niet over uitgelaten.

The post Blackrock wijzigt voorstel voor Bitcoin spot ETF en zet zo een nieuwe stap richting een mogelijke goedkeuring appeared first on BLOX | Nieuws.