Het lijkt erop dat er een prijzenslag aan de gang is voor de Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s), en BlackRock is vastbesloten om voorop te blijven lopen. In een bijgewerkt S1-aanvraagdossier heeft BlackRock aangekondigd dat het zijn doorlopende beheerders vergoeding voor zijn voorgestelde spot Bitcoin ETF heeft verlaagd tot slechts 0,25%. Maar dat is nog niet alles – er is ook een promotieaanbieding van 0,12% voor de eerste $5 miljard aan activa of de eerste twaalf maanden.

Prijsconcurrentie op het scherpst van de snede

De race naar de bodem wordt steeds intenser, met verschillende vermogensbeheerders die hun tarieven deze week hebben verlaagd. BlackRock had oorspronkelijk een tarief van 0,3% voorgesteld, met 0,2% voor de eerste $5 miljard of twaalf maanden.

Ark Invest heeft vandaag ook zijn aanvraag bijgewerkt en het tarief verlaagd naar 0,21%, waarmee Bitwise met 0,2% de laagste is, zoals bevestigd door Bloomberg’s Eric Balchunas.

In afwachting van goedkeuring van de SEC

Hoewel de prijzen dalen, wachten beleggers nog steeds op de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een beslissing wordt verwacht vóór donderdag 11 januari, aangezien verschillende vermogensbeheerders van plan zijn om op 11 januari met de handel te beginnen.

De situatie is echter iets gecompliceerder geworden nadat het Twitter-account van de SEC’s X-account op 9 januari werd “gehacked” en beweerde dat de SEC al goedkeuring had gegeven. Hoewel SEC-voorzitter Gary Gensler later de geldigheid van de post ontkende, maken sommigen zich nu zorgen dat dit tot vertragingen kan leiden in de goedkeuring van de ETF’s in afwachting van een onderzoek. Op dit moment is er nog niets bevestigd over eventuele vertragingen in de besluitvorming.

The post BlackRock rekent slechts 0.12% fees over eerste $5 miljard appeared first on BLOX | Nieuws.