BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld en wordt door velen gezien als de meest machtige partij binnen de financiële wereld. Dat is relevant voor Bitcoin, omdat BlackRock sinds kort een Spot Bitcoin ETF aanbiedt en de marketing-machine is begonnen met positieve propaganda voor de digitale munt.

Zo noemt BlackRock de lancering van de Spot Bitcoin ETFs een “cruciaal moment voor investeerders.”

Belangrijke dag voor Bitcoin

Vandaag kan weleens een belangrijke dag worden voor Bitcoin en BlackRock. De grootste vermogensbeheerder ter wereld organiseert vandaag namelijk een webinar voor andere vermogensbeheerders.

Wat is het doel van dit BlackRock-webinar?

Om investeerders te leren over Bitcoin. Onder de onderwerpen staat onder meer: “Wat maakt de lancering van de Spot Bitcoin ETFs een cruciaal moment voor investeerders?”

Verder geeft de vermogensbeheerder inzichten over de eerste marktactiviteit na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kort na de lancering begon de Bitcoin koers immers te dalen, wat uiteindelijk een koersval van 20 procent opleverde.

Het wordt interessant om te zien wat dit soort dingen gaan doen voor de dagelijkse instromen in de Spot Bitcoin ETFs. Kan BlackRock rijke beleggers hiermee overtuigen om Bitcoin te kopen?

Wat is Bitcoin?

Op de website van BlackRock is nu ook een sectie genaamd “Wat is Bitcoin” terug te vinden. Hier schrijft het onder meer het volgende: “Bitcoin is de eerste vorm van geld die volledig op het internet leeft, wereldwijde adoptie bereikte en de grootste cryptocurrency ter wereld is”, aldus BlackRock over Bitcoin.

Verder zien we enkele fundamentele eigenschappen van Bitcoin terug. Onder andere dat je Bitcoin wereldwijde kunt versturen, ongeacht je locatie en dat hiervoor geen enkele valuta-conversie voor nodig is.

Daarnaast stipt BlackRock ook de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden van Bitcoin aan als belangrijke informatie voor beleggers.

BlackRock is tot nu toe de grote winnaar in de ETF-race die op 11 januari begon. Van alle uitgevers zijn zij de grootste met een totaal van 45.668 Bitcoin. Op de tweede plaats vinden we Fidelity terug, dat beschikt over 41.319 Bitcoin.

The post BlackRock: Lancering Spot Bitcoin ETFs cruciaal moment voor investeerders appeared first on BLOX | Nieuws.