BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft een ‘spot bitcoin private trust’ gelanceerd. Dit nieuws komt precies een week na de aangekondigde samenwerking met crypto exchange Coinbase. Dit biedt de mogelijkheid voor Amerikaanse institutionele investeerders om in bitcoin investeren.

Trust lanceert een week na de aankondiging

“BlackRock wil cliënten toegang bieden tot hun keuze aan beleggingsmogelijkheden en heeft een bitcoin private trust gelanceerd”, zo vertelt BlackRock op zijn website. “De trust is beschikbaar voor institutionele klanten in de VS en streeft ernaar de prestaties van bitcoin te volgen, minus de kosten en verplichtingen van de trust.”

Dit soort initiatieven zorgen er dus voor dat institutionele investeerders, die normaal niet in bitcoin zouden investeren, de mogelijkheid krijgen om hun portfolio toch enige blootstelling te geven aan de cryptomarkt.

BlackRock ziet veel belangstelling voor crypto

De reden dat BlackRock hiermee aan de slag gaat, is omdat het ziet dat er veel vraag is naar bitcoin. “Ondanks de sterke daling van de markt voor digitale activa, zien we nog steeds aanzienlijke belangstelling van sommige institutionele klanten voor de manier waarop ze efficiënt en kosteneffectief toegang kunnen krijgen tot deze activa met behulp van onze technologie en productmogelijkheden.”

Het grootste voordeel van een ‘spot’ bitcoin trust, is dat de bitcoins echt (on the spot) aangekocht worden. Dit in tegenstelling tot ‘futures’, waarbij er in contracten gehandeld wordt in plaats van echte bitcoin. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er binnenkort grote aankopen in bitcoin gedaan worden.

De samenwerking met Coinbase

Dit initiatief komt dus niet als een verrassing. Vooral niet na de samenwerking met crypto exchange Coinbase. De markt werd door BlackRock geselecteerd om deze institutionele klanten directe toegang te bieden tot crypto, zo meldde Coinbase in een blogpost.

Deze opties zijn bedoeld voor institutionele investeerders van Alladin. Dat is het end-to-end beleggingsplatform van BlackRock. Zij krijgen eerst directe toegang tot bitcoin, om vervolgens uit te breiden naar andere cryptocurrency’s. Er staan dus nog een hoop mooie ontwikkelingen op de planning voor deze twee bedrijven.

The post BlackRock lanceert spot bitcoin private trust na samenwerking met Coinbase appeared first on BTC Direct | Nieuws.