BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft een blockchain ETF gelanceerd. Dit nieuws komt na de aangekondigde samenwerking met crypto exchange Coinbase, en een ‘Bitcoin trust’ voor klanten in de VS. Deze blockchain ETF is, in tegenstelling tot de Bitcoin trust, bedoeld voor Europese klanten.

Wat is een ETF?

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een verhandelbaar fonds waardoor je in meerdere bedrijven kan investeren. Eén ETF bevat dus een aantal bedrijven uit een bepaalde sector; in dit geval blockchain. Als je dit fonds koopt, betekent dit dat je in alle aandelen investeert die in dit pakket zitten.

Deze investeringen zijn bijvoorbeeld fijn voor mensen die in een branche willen investeren, in plaats van één enkel bedrijf. Of mensen die graag risicomijdend willen investeren. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van één enkel bedrijf, maar een mandje van bedrijven.

35 bedrijven

Het nieuws over deze blockchain ETF kwam naar buiten door een rapport van Finextra. Beleggers krijgen de mogelijkheid om in verschillende bedrijven te beleggen die zich bezighouden met de creatie, uitvinding en het gebruik van blockchains – de fundering van cryptovaluta’s.

De iShares Blockchain Technology UCITS ETF, zoals deze ETF heet, bestaat uit 35 bedrijven wereldwijd. Het geeft investeerders voor 75% blootstelling aan bedrijven met blockchain als belangrijkste thema. Voorbeelden van dit soort bedrijven zijn cryptocurrency beurzen en miners. De andere 25% zijn bedrijven die blockchains ondersteunen, zoals betalingsbedrijven.

BlackRock in de crypto

Het is groot nieuws dat BlackRock mogelijkheden ziet in de cryptosfeer. Toen het bedrijf vorige maand een Bitcoin trust lanceerde – na een aangekondigde samenwerking met crypto beurs Coinbase – stond er op de website van BlackRock dat er veel vraag is naar crypto:

“Ondanks de sterke daling van de markt voor digitale activa, zien we nog steeds aanzienlijke belangstelling van sommige institutionele klanten voor de manier waarop ze efficiënt en kosteneffectief toegang kunnen krijgen tot deze activa met behulp van onze technologie en productmogelijkheden.”

Deze geïnteresseerde blik jegens crypto blijkt nog steeds onveranderd. De productstrateeg voor ETF’s bij BlackRock, beaamt dit namelijk nogmaals. “Wij geloven dat digitale activa en blockchaintechnologieën steeds relevanter gaan worden voor onze klanten naarmate use cases zich ontwikkelen in omvang, schaal en complexiteit. De voortdurende proliferatie van blockchaintechnologie onderstreept het potentieel ervan in vele sectoren.”

The post BlackRock lanceert blockchain ETF in Europa appeared first on BLOX | Nieuws.