BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, lanceerde op 11 januari zijn Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Daarmee begon een nieuw tijdperk voor de digitale munt, die met de ETF van BlackRock een soort “stempel van goedkeuring” kreeg van de traditionele financiële wereld.

Nu lanceert het grote BlackRock een nieuwe reclame voor zijn ETF, waarin het stelt dat Bitcoin “vooruitgang” is voor de mensheid.

Bitcoin is vooruitgang

De bovenstaande advertentie is de nieuwe reclame die BlackRock lanceerde voor zijn Spot Bitcoin ETF. Het is allemaal niet heel spannend en flashy, maar dat past waarschijnlijk het beste bij de klanten van BlackRock.

Klanten van BlackRock zijn traditionele mensen en die zitten niet te wachten op spectaculaire verhalen over Bitcoin. Investeren is volgens dat type mens goed zolang het saai is.

Als een investering een bepaalde spanning met zich meebrengt, dan is het voor dat type investeerder vaak niet interessant. Ook Eric Balchunas, de ETF-expert van Bloomberg, constateerde dat BlackRock een “simpele, moderne en effectieve” advertentie publiceerde.

Op deze manier hoopt BlackRock een investering in Bitcoin waarschijnlijk iets minder spannend te maken voor zijn klanten. Door de advertentie zo schoon mogelijk te houden en simpelweg aan te kondigen dat mensen nu veilig via BlackRock in Bitcoin kunnen investeren.

Geen Spot Bitcoin ETF advertenties bij de Super Bowl

Veel mensen hadden in eerste instantie gerekend op Spot Bitcoin ETF advertenties tijdens de Amerikaanse Super Bowl. Die advertenties bleven echter uit. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat het publiek van partijen als BlackRock niet zit te wachten op advertenties voor investeringen tijdens een sportwedstrijd.

Dat is wellicht een manier om het retail-publiek te overtuigen om Bitcoin te kopen, maar niet het oude geld. Die vertrouwen het een stuk minder als ze tijdens sportwedstrijden investeringen door de strot geduwd krijgen.

Wat dat betreft is het helemaal geen verrassing dat we destijds geen Bitcoin-advertenties zagen. Maar nu komt BlackRock dus met zijn advertentie, waarin het Bitcoin heel subtiel bestempeld als vooruitgang voor de mensheid.

Het is nog even de vraag wat ze precies met vooruitgang bedoelen, maar het zal iets te maken hebben met bescherming tegen inflatie. Dat is immers waar Bitcoin met zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden voor staat.

The post BlackRock: Bitcoin is ‘vooruitgang’ voor de mensheid appeared first on BLOX | Nieuws.