Zojuist deelden we het breaking news dat diverse prominente Twitter-accounts berichtten over de goedkeuring van de BlackRock Bitcoin spot-ETF door de Amerikaanse SEC. De bitcoin prijs reageerde onmiddelijk op het nieuws: een stijging van bijna 10% binnen enkele minuten. Desondanks lijkt het nieuws nog geen half uur nadat het naar buiten kwam al nep te zijn.

BlackRock verdacht stil

Het was immers niet BlackRock zelf die met het nieuws naar buiten kwam. In plaats daarvan waren het diverse andere Twitter-kanalen die het zogenaamde nieuws naar buiten brachten, waaronder die van Cointelegraph, een van ‘s Werelds grootste cryptocurrency nieuwsplatformen. De meeste tweets zijn inmiddels aangepast of verwijderd. Daarnaast komen er op Twitter steeds meer tegengeluiden.

In dit artikel houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bitcoin pum and dump?

De zogenaamde goedkeuring van de Bitcoin ETF zou de allereerste Bitcoin ETF sinds haar bestaan betekenen. De koers van Bitcoin reageerde dan ook direct met een stijging van meer dan 8% in een paar minuten, tot bijna 29.000 euro. Dit zou de reden kunnen zijn van het in de wereld helpen van dit ‘nieuws’.

Update 16:45: Cointelegraph verontschuldigd zich voor nepnieuws

In een tweet laat Cointelegraph zojuist weten dat ze zich verontschuldigen voor het naar buiten brengen van onjuiste informatie met betrekking tot de aanvraag van een Bitcoin ETF door ‘s Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.

Momenteel onderzoekt de crypto nieuwswebsite hoe dit misverstand heeft kunnen gebeuren.

The post BlackRock Bitcoin ETF goedkeuring lijkt fake news om de koers te pumpen appeared first on BLOX | Nieuws.