Bitwise, een grote vermogensbeheerder, heeft aangekondigd dat het 10% van de winst van haar recent goedgekeurde Bitcoin ETF, BITB, zal schenken aan de ontwikkeling van het open-source ecosysteem van Bitcoin. Bitwise verklaarde dat de handel in hun Bitcoin ETF $BITB zou beginnen op 1/112024 zonder kosten tot 7/10/24 (voor het eerste miljard aan assets; daarna 0,20%).

Steun voor open infrastructuur

Deze filantropische stap volgt op een soortgelijke toezegging van VanEck en voegt een nieuwe dimensie toe aan de kruising van traditionele financiën en cryptocurrencies. Beide bedrijven beloven een deel van hun ETF-winst te besteden aan de ondersteuning van de open-source ontwikkeling van Bitcoin, wat een gedeelde visie toont voor de blijvende groei van de cryptocurrency. Bitwise, dat vijf jaar geleden een spot Bitcoin ETF heeft aangevraagd, beschouwt de recente goedkeuring als een belangrijke mijlpaal. 

Het bedrijf ziet BITB als de meest geschikte ETF voor het evoluerende cryptolandschap, en deze filantropische inspanning sluit aan bij hun toewijding om een robuust Bitcoin-ecosysteem te bevorderen.

Deze donaties zullen ten goede komen aan organisaties zoals Brink, OpenSats en de Human Rights Foundation, wat de toewijding aan diverse doelen binnen de Bitcoin-gemeenschap benadrukt. Belangrijk is dat deze bijdragen zonder enige voorwaarden komen, waarbij een transparante en altruïstische benadering wordt gegarandeerd om de fundamenten van het Bitcoin-netwerk te ondersteunen.

The post Bitwise en VanEck doneren 10% van ETF winst aan Bitcoin development appeared first on BLOX | Nieuws.