Het Bitwise Bitcoin ETF Trust (BITB) is onlangs goedgekeurd als een beleggingsoptie voor een groot netwerk van beleggingsadviseurs (Registered Investment Advisors) met een totaal beheerd vermogen van $30 miljard.

Wat is een RIA (Registered Investment Advisor)?

Een RIA is een financieel bedrijf dat haar klanten helpt bij investeringen in effecten en het beheer van beleggingsportefeuilles. Deze bedrijven zijn geregistreerd bij toezichthoudende instanties zoals de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). RIAs hebben een fiduciaire verplichting jegens hun klanten, wat betekent dat ze te allen tijde het belang van hun klanten voorop moeten stellen. Ze verdienen hun geld door beheerskosten te rekenen, die gebaseerd zijn op een percentage van de assets die onder beheer staan.

Goedkeuring voor BITB

Hunter Horsley, CEO van Bitwise, deelde op 19 februari deze ontwikkeling via het mediaplatform X (voorheen Twitter), waarbij hij opmerkte dat adviseurs binnen het netwerk nu gemachtigd zijn om fondsen toe te wijzen aan BITB, waarbij het portfolio een variërende blootstelling zal hebben van 1% tot maximaal 5%.

“BITB is geselecteerd en goedgekeurd voor volledige toegang tot adviseurs bij een landelijk RIA-netwerk ter waarde van $30 miljard, een van de grootste in het land,” zei Horsley.

Hoewel Horsley enthousiasme toonde voor het begeleiden van deze adviseurs naar crypto, is het nog steeds niet duidelijk wie die partijen zijn die onderdeel vormen van dit specifieke RIA-netwerk.

Sinds de lancering heeft BITB snel aan populariteit gewonnen en is het een van de snelste ETF’s in de geschiedenis geworden die de grens van $1 miljard heeft overschreden. Opvallend is dat het fonds een grote hoeveelheid aan bijdragen in Bitcoin heeft ontvangen en daarvoor veel lof heeft ontvangen vanuit de crypto community. Dit geldt ook met name voor hun openbaarmaking van de on-chain adressen.

Wat betekent dit voor de industrie?

De goedkeuring van de Bitwise Bitcoin ETF door RIA’s laat een groeiende acceptatie van cryptocurrencies onder institutionele beleggers zien. Met het toenemende aantal vertrouwde adviseurs die het aanbod van dit soort beleggingsvehikels aanbevelen, zal de geloofwaardigheid en algemene erkenning van Bitcoin en digitale assets blijven groeien.

The post Bitwise Bitcoin ETF goedgekeurd als beleggingsoptie voor netwerk van $30 Miljard appeared first on BLOX | Nieuws.