Vandaag precies 10 jaar geleden schreef Bitonic, het eerste bitcoinbedrijf van Nederland, zich in bij de Kamer van Koophandel. Meer dan 430 duizend verkochte bitcoins en miljoenen transacties later, is de missie van Bitonic relevanter dan ooit. Volgens de pionieren van de Nederlandse bitcoinsector is het een historische dag en een keerpunt voor de toekomst van het bedrijf.


Bitonics logo’s door de jaren heen

Bitonic

Ondanks dat 1 mei 2012 de officiële geboortedag van Bitonic is, vond de eerste transactie van Bitonic plaats op 25 april 2012. 39 bitcoins werden verkocht voor een bedrag van € 165,43. De huidige waarde van deze transactie ligt momenteel op zo’n € 1,4 miljoen. Bitonic heette toentertijd nog Idealcoin, maar omdat deze naam een beschermde identiteit heeft werd deze kort daarna veranderd in het anagram van bitcoin zoals we dat nu kennen.

Bitonic is opgericht met als missie om het voor iedereen gemakkelijk te maken bitcoins te kopen en te verkopen. Bitonic maakt door enkel bitcoin, en geen andere cryptovaluta, aan te bieden een statement. Het biedt nieuwe bitcoiners duidelijkheid en rust. Bitonic is, in vergelijking met de vaak chaotische cryptowereld, een oase van rust.


De eerste transactie van Bitonic

Ondertussen biedt Bitonic meerdere Bitcoin gerelateerde diensten aan. Onder andere het handelsplatform bl3p dat sinds kort officieel geopend is voor iedereen binnen de Europese markt. Verder kun je bij Bitonic met spaardienst Bits geautomatiseerde aankopen doen en gaat het nieuwe bitcoin.nl, het educatieve platform van Bitonic binnenkort live.

Bekijk de jubileum pagina van Bitonic voor een beknopte samenvatting van de historie van het bedrijf.Bitonic biedt sinds kort de spaardienst Bits aan, lees hier hoe dat precies werkt.