Caitlin Long, de oprichter van Custodia Bank, deelt op X dat haar custody platform is gelanceerd. Long is een Wall Street-veterane en een grote naam in de traditionele financiële tak.

Bitcoinbank live

Volgens de aankondiging is de custody-dienst bedoeld voor bedrijven zoals fiduciaires, beleggingsadviseurs, fondsbeheerders en managers van corporate treasuries.

Custodia is een full-reserve bank waar ze ook niet aan lending doen. Daarmee is het dus een vreemde eend in de bijt. Het biedt zowel bitcoin aan als ook Amerikaanse dollars aan voor klanten. De bank is niet verzekerd door FDIC-geld. FDIC staat voor Federal Deposit Insurance Corporation. Dit is geld dat beschikbaar is voor banken die failliet gaan, zoals begin dit jaar het geval was met Silicon Valley Bank en Signature Bank.

De bank, die voorheen onder de naam Avanti bekend stond, heeft al goedkeuring gekregen van de Wyoming Division of Banking om zijn bitcoin bewaringsdienst te lanceren. Het is dus zeker wel een gereguleerde bank, ondanks dat het veel tegenwind ervoer. Een full-reserve bank op de manier waarop Custodia dat wil doen, is een gevaar voor het systeem waarin klanten naar een “veilige” uitweg zouden vluchten.

In februari van dit jaar was Custodia Bank in gevecht met de Federal Reserve Board, vanwege ‘overduidelijk onwettige’ maatregelen. De bank van Long wilde graag een directe rekening krijgen bij de centrale bank van de Verenigde Staten.

De Fed waarschuwt dat Custodia lijdt aan “risico’s omtrent de veiligheid en de soundness” en dat het dus niet in goede conditie is om zich bij de centrale bank aan te sluiten.


The post Bitcoinbank Custodia van Caitlin Long lanceert platform appeared first on Bitcoinmagazine.nl.