Wanneer moet je Bitcoin kopen? Als de prijs gedaald is natuurlijk. Gisteren werd bekend dat de SEC keihard achter Binance aangaat en daardoor kwam de Bitcoin koers in een vrije val terecht. Is dit een goed instapmoment?

Franklin Templeton, een groot fonds dat 1,5 biljoen dollar beheert, wil veel geld investeren in Bitcoin en de technologie erachter.

Hoe kan Bitcoin helpen?

Sandy Kaul, een belangrijke persoon bij Franklin Templeton, vertelt over dit plan tijdens een podcast van Scott Melker. Echte OG’s kennen Scott Melker onder de naam Wolf of All Streets. Kaul zegt dat het fonds geïnteresseerd is in de technologie achter Bitcoin en wil kijken hoe het kan helpen om hun bedrijf beter te laten werken en kosten te besparen.

Ze hebben onderzoek gedaan naar verschillende munten, hebben een divers portfolio samengesteld en hebben zelfs geld gestoken in bedrijven die met crypto werken. Ze willen graag begrijpen hoe het Bitcoin-netwerk werkt en hoe het kan groeien.

Verder kijken dan Bitcoin

Kaul zegt ook dat ze niet alleen geïnteresseerd zijn in Bitcoin, maar ook in andere cryptocurrency’s en de technologie erachter. Ze denkt dat er veel kansen zijn om geld te verdienen.

‘Ik denk dat een van de problemen die we nu hebben, is dat mensen te veel fixeren op alleen Bitcoin en vaak niet nadenken over het bredere ecosysteem…Bitcoin is een enorme innovatie en we denken dat het in de toekomst enorme kansen zal bieden.’

Lage prijzen bieden kansen

Ze denkt ook dat steeds meer grote bedrijven gaan investeren in cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Ze zegt dat de prijzen van crypto vaak veranderen en dat bedrijven slim willen zijn en investeren als de prijzen laag zijn. Ze vergelijkt het met andere soorten investeringen die ook langzaam populair zijn geworden.

Kaul zegt dat het belangrijk is dat grote bedrijven investeren, omdat dat de markt sterker maakt. Ze denkt dat cryptocurrency’s nog veel verder kunnen groeien, zelfs als de prijzen soms dalen.

‘Ik weet dat ze zich geen zorgen maken over de prijs. Ze kwijlen op lage prijzen… Als je Bitcoin naar 69.000 USD hebt zien gaan en je ziet het op 15.000 dollar, dan weet je dat 69.000 USD weer kan gebeuren.’

The post Bitcoin zakt in elkaar, maar dit fonds van 1,5 biljoen dollar wil juist nu investeren appeared first on BLOX | Nieuws.