Bitcoin is sinds de halving een nieuwe epoch gestart en sommige analisten nemen al een voorschot op hogere prijzen. Volgens een bullish analist zijn de “dagen onder de $100.000 geteld”. De bulls starten deze week in ieder geval goed in hun jacht naar $70.000 en een nieuwe all-time high boven de $73.800. Kortom, na de afgelopen week zelfs de $60.000 te hebben getest, is het ergste nu voorbij?

Wat zeggen de analisten?

Analisten onderzoeken enkele bekende factoren. In de maanden vóór een halving vinden er normaliter correcties, maar bitcoin noteerde een nieuwe all-time high. De correctie vond de laatste twee weken plaats, maar de bears hebben niet doorgezet om bijvoorbeeld $50.000 of lager op te zoeken.

Welke signalen zien de analisten en welke factoren kunnen de prijs triggeren? De markt kijkt deze maandag uit naar de opening van Wall Street, want de Amerikaanse markt lieten afgelopen week verkopen zien en minder instroom naar exchange traded funds (ETF’s).

Keith Alan, medeoprichter van trading resource Material Indicators, analyseerde de toekomstige kooporders (bids) in de orderboeken van de beurzen.

Uit orderboeken van dataverzamelaar CoinGlass blijkt dat de bitcoin koers door een hele brok aan liquiditeit eet rond $66.000. Ook is er sprake van weinig geliquideerde shortposities de afgelopen 24 uur, circa 17 miljoen dollar.

Dat de koers op $65.000 de week afsloot, is “vrij goed”, zo oordeelt de populaire handelaar Skew. “De trend van de vroege week zal belangrijk zijn voor risico & BTC,” vertelde hij zijn X-volgers in zijn laatste Bitcoin-update.

 

Bitcoin prijs en “parabolische stijging”

Breekt er na de halving een nieuwe periode van prijsontdekking aan? Onder meer de populaire handelaar en analist Rekt Capital geeft regelmatig een update van de historische “fasen” waar bitcoin doorheen is gegaan na de eerdere drie halvings. Nu ligt er historisch een ander feit, want bitcoin heeft vóór de vierde halving al een nieuwe all-time high bereikt.

Volgens Rekt Capital zit het handelspaar BTC/USD momenteel in een “re-accumulatiefase” en consolidatie. Volgens hem kan het re-accumulatiebereik een perfecte springplank zijn voor lange termijn winsten.

In een andere post op X benadrukt hij nogmaals dat de periode vóór de halving vaak koopjeskansen bleken.

Macrocijfers

Deze week is er ook nog de factor van Amerikaanse macro-economische data die invloed kunnen uitoefenen op de prijs. Het gaat om het bruto binnenlands product (BBP) van het eerste kwartaal en werkloosheidscijfers, die allemaal leiden naar de publicatie van de Personal Consumption Expenditures (PCE) Index op 26 april.

Laatstgenoemde staat bekend als de belangrijke inflatiemaatstaf van de Federal Reserve, de centrale bank van Amerika. De Fed balanceert tussen een havikachtige en een dovish aanpak. ‘Risicovolle’ activa zoals aandelen, edelmetalen en bitcoin zijn afhankelijk van de rentetarieven van de centrale banken, omdat BTC nog steeds vrij sterk is gecorreleerd aan traditionele investeringsklassen.

Bitcoin transactiekosten

Volgens bitcoin quant Charles Edwards, oprichter van Capriole Investments, staat bitcoin aan de vooravond van een grote paradigma verschuiving. Volgens Edwards merkt op dat de huidige bitcoin koers onder de elektriciteitskosten extreem zeldzaam is en nooit lang duurt voordat het evenwicht is hersteld. Dit komt door een combinatie van de prijsstijging van BTC, het sluiten van onrendabele mining locaties en het hoog blijven van de stroomkosten.

“Hij verwacht een beetje van alledrie,” voorspelt hij.

Tenslotte zit de Fear & Greed op 73 op een schaal van 0 tot 100 en dat ligt net onder “extreme hebzucht”.

 


The post “Bitcoin wordt tegen een fikse korting verhandeld na halving” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.