Vlak voordat het weekend begon hebben investeerders bijna 35 duizend bitcoins van beurzen afgehaald. Sinds halverwege juni, toen bitcoin zijn laagste waarde van dit jaar behaalde, is dit aantal niet zo groot geweest.

Wat betekent dit?

Bitcoin worden van beurzen gehaald

Over het algemeen kan je stellen dat investeerders bitcoin naar beurzen sturen om ze te verhandelen voor een andere coin of om ze te verkopen. In dit geval is het tegenovergestelde gebeurd, ze halen hun bitcoin van de beurs en sturen ze naar hun eigen wallet.

Volgens Santiment, een groot crypto-analysebedrijf, duidt dit er op dat investeerders met meer vertrouwen kijken naar het laatste kwartaal van het jaar.

Wij schreven eerder dat het vierde kwartaal gemiddeld genomen goed is voor de bitcoin koers. Investeerders lijken het laatste kwartaal met 1 dag te hebben ‘gefrontrund’ door op 30 september veel bitcoins van beurzen te halen.

Laatste keer steeg bitcoin met 22 procent

Er zijn meer dan 34.500 BTC verplaatst. De laatste keer dat dit gebeurde was volgens Santiment op 17 juni. Het gevolg was dat de koers binnen vier weken met 22% steeg.

Dat zie je aan het begin van de grafiek hieronder. Stel dat het patroon zich herhaalt, dan kan bitcoin stijgen naar 25.500 euro binnen vier weken. Kleine kans dat het weer gebeurt, maar stel dat het gebeurt, dan lees je het hier voor het eerst.

BronL: Tradingview

Waarom bitcoin zelf bewaren?

Cryptocurrency-beurzen zijn een gebruiksvriendelijke manier om bitcoin en andere crypto te kopen en te verkopen. De handelsboeken zijn groot en je kan hier met mensen van over de hele wereld handelen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Vroeger kon je alleen crypto met andere crypto verhandelen. Zo kocht je bitcoin of ether bij een broker zoals BTC Direct en stuurde je deze naar een beurs. Tegenwoordig kan je op beurzen direct met euro’s betalen om crypto te kopen. Denk bijvoorbeeld aan hoe de app BLOX werkt, ook al is dit technisch geen beurs, het maakt het wel makkelijk om crypto te bezitten.

Toch geven de meeste investeerders die er voor de lange termijn inzitten, en veelal voor grote bedragen handelen en investeren, er de voorkeur aan om hun coins zelf in beheer te houden. Dat kan bijvoorbeeld met een hardware wallet.

Want waarom zouden ze hun coins bij een derde partij houden als ze toch niet van plan zijn om te handelen of verkopen?

Verschil inflow en outflow is netflow

Afgelopen vrijdag haalden investeerders dus 34.700 bitcoins van de beurzen af, dit is iets meer dan 0,181% van het huidige circulerende aanbod. We kunnen nog niet spreken van een trend, maar stel dat de komende tijd steeds meer bitcoin van beurzen wordt gehaald, dan kan dat positief zijn voor de prijs.

Maar dit vertelt niet het hele verhaal. Bitcoins die van beurzen worden gehaald wordt outflow genoemd. Tegelijkertijd moet je ook kijken naar de inflow, bitcoin die naar beurzen worden gestuurd om te verhandelen. Het verschil hiertussen wordt de netflow genoemd.

Volgens CryptoQuant is de netflow sinds donderdag -61.301 bitcoin. Er worden dus veel meer coins van beurzen gehaald, dan dat er BTC bijkomt. De Nederlandse analist JA_Maartun van CryptoQuant laat dat in onderstaande grafiek zien.

The post Bitcoin wordt massaal van beurzen gehaald, voorteken van stijging? appeared first on BLOX | Nieuws.